Cultura reconeix el Museu de la Fotografia de Manises, una de les col•leccions de càmeres més importants d'Espanya

782

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha reconegut la col·lecció museogràfica Mumaf de l'Ajuntament de Manises, que alberga en el seu interior una de les col·leccions de càmeres fotogràfiques més importants d'Espanya.

El museu conté una col·lecció de càmeres fotogràfiques, accessoris i material de laboratori que sumen un total de més de 2.000 peces, i una col·lecció de quasi 6.000 fotografies de diversa tipologia.

Visita el MUMAF amb Hortanoticias

Aquesta col·lecció inclou càmeres fotogràfiques de diverses èpoques, projectors de cine, preses de vista, materials de laboratori, suports fotogràfics, materials publicitaris i fotografies en diferents suports.

Al Museu destaca la secció dedicada a les més de mil càmeres fotogràfiques, que es troben en un estat de conservació excel·lent. D'aquestes, només unes 400 s'exhibeixen actualment. En aquesta col·lecció estan representades les càmeres més significatives i entre totes comprenen un ampli marc cronològic, des de les últimes dècades del segle XIX fins a l'arribada de la fotografia digital, i destaquen per la seua vistositat un bon nombre de càmeres de fusta de gran format que s'exhibeixen en la part central del museu.

L'origen del Museu de la Fotografia de Manises es deu a la donació que va fer a l'Ajuntament Carlos Sanchis García, fotògraf de professió, que des del seu establiment a Manises va anar col·leccionant material i emmagatzemant un extens fons fotogràfic.

La majoria de les càmeres que va reunir provenen de participacions en subhastes, compres en botigues d'antiquaris, rastres, mercats ambulants i adquisicions de particulars que li les oferien.

El Museu disposa d'una biblioteca tant d'història de la fotografia com de catàlegs de càmeres d'antiquaris i de subhastes, i diverses col·leccions de revistes vinculades al sector de la fotografia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.