Continua el Festival Mésquemurs amb el treball de ‘La Nena Wapa Wapa’

24

El Festival d’Art Urbà MésqueMurs continua amb la seua cinquena edició marcada per les circumstàncies de la COVID. Després del primer mural realitzat per Raul Ruiz, més conegut com “El Niño de las Pinturas”, i l’exhibició amb cinc artistes locals, ara li toca el torn a la Nena Wapa Wapa.

Esta artista resident a València, és una dels referents de l’escena de l’art urbà de la capital. Els seus treballs, molt visibles en barris com el Carmen, Russafa o Cabanyal, li donen protagonisme a la figura femenina, amb presència de dones i xiquetes en els seus grafitis. La Nena Wapa Wapa és una artista multidisciplinària de primer nivell que compagina el disseny gràfic amb el fotomuntatge digital i, sobretot, amb la pintura. Els seus murs solen ser austers en color i es mou còmoda en el blanc i negre, si bé per al seu treball al trinquet de Sagunt, dins del Festival Mésquemurs, sí que està utilitzant colors, encara que poc saturats i amb una paleta molt restringida. També sol treballar amb plantilles, un element que també està emprant en el seu nou mural.

Este treball, que ja està en marxa des de la setmana passada i està previst que acabe el pròxim dimecres, acull una sèrie de referències i tradicions valencianes. Entre elles, el món de la pilota, però donant-li la volta als rols clàssics masculí/femení per tractar temes de gènere, habituals en la seua obra. Per tant, posarà en valor la cultura i els senyals valencians com el món de les falles, la pilota o la taronja, però donant-li visibilitat a la dona principalment, molt protagonista sempre en les seues obres.

Segons explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, «este nou mural ve a substituir al que va realitzar Julieta XLF al trinquet l’any 2016, en la primera edició del Festival Mésquemurs. No obstant això, amb el pas dels anys s’havia quedat un poc degradat, per la qual cosa hem preferit fer un nou, en este cas, amb una artista consolidada com La Nena Wapa Wapa, que aporta la seua perspectiva de gènere a un edifici com el trinquet, clau en la cultura valenciana».

D’altra banda, durant els mesos d’octubre i novembre, s’aniran desenvolupant la resta de murals previstos en el MésqueMurs. El pròxim serà una obra a Ciutat Vella, en el nucli de Sagunt, a càrrec de Kraser, un artista de talla internacional amb més de 30 anys de trajectòria i que ha participat en els principals festivals europeus d’art urbà. Per a la seua obra, l’artista cartaginés utilitzarà figures basades en la cultura grecoromana.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.