Compromís vol sumar Burjassot, Foios i Paterna a la Xarxa de Ciutats Refugi

925

refugiados-foto-ONU

El grups municipals de Compromís als ajuntaments de Burjassot, Foios i Paterna proposaràn al ple ordinari del pròxim 29 de setembre integrar Burjassot i Paterna dins l'anomenada Xarxa de Ciutats Refugi. Burjassot, Foios i Paterna s'uneixen a Bonrepòs i Mirambell com ciutats refugis.

La moció, registrada per Compromís aquest matí, proposa al Consell que inicie un protocol de coordinació de tots aquells municipis valencians que, com Burjassot i Paterna, manifesten la seua voluntat d’acollir-se a la Xarxa Ciutats Refugi. Aixímateix, demana al Govern Central que accepte l’augment de la quota de persones refugiades per a l’Estat espanyol, atenent les reivindicacions d’organitzacions com ACNUR i CEAR i que coordine a les diferents comunitats autònomes en l’acolliment de persones refugiades.

Al text, el portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Burjassot Emili Altur destaca que "durant aquest any 2015 han arribat a les costes europees 351.314 persones, segons les xifres de l’organització Internacional de les Migracions, una quantitat equivalent a tota la població de la província de Salamanca, i un 60% més de les arribades registrades en tot l’any 2014". Segons l’últim informe de tendències globals a l’Agència de les Nacions Unides per al refugiats, els conflictes i la persecució van obligar a abandonar la seua llar a una mitja de 32.000 persones al dia.

En Paterna, Juanma Ramón, portaveu de Compromís a l'ajuntament de Paterna, “no podem quedar indiferents davant este drama humà i és per això que demanem que Paterna es declare ciutat-refugi per acollir estes persones i contribuir a pal·liar, en la mesura de les nostres possibilitats, les conseqüències d’estos conflictes”.

Per a Juanma Ramón “molts paterners i paterneres varen conéixer de primera mà el què significa fugir d’una dictadura i d’un país en conflicte i per això hem de ser especialment sensibles i solidaritzar-nos amb les persones refugiades d’unes guerres que no han provocat però de les quals sí que pateixen les terribles conseqüències”.

Segons el portaveu de Compromís “les impactants imatges aparegudes darrerament als mitjans de comunicació han de servir per a remoure consciències i donar una resposta urgent a aquesta crisi”.

A Foios, el col·lectiu de Compromís per Foios ha presentat una moció al ple de l’Ajuntament perquè el nostre poble participe en la Xarxa de Ciutats Refugi. La regidora de Benestar Social, Carmen Cabo, manifesta que la proposta està oberta a les altres forces municipals i associacions de la nostra localitat.

Per a COMPROMÍS, i així ho hem fet al llarg d’estos anys, les persones són el primer. Entenem que davant d’esta situació tan dramàtica, el nostre poble ha de donar la seua col·laboració i comprensió amb les persones que motius bèl·lics o altres catàstrofes viuen unes gravíssimes situacions.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.