Compromís recorda al PP la seua "nefasta" gestió en materia de violencia de gènere en su etapa de govern a Paiporta

724

Compromís per Paiporta ha criticat al PP la seua gestió del PP en materia de violencia de gènere al recordar que “amb 2 dones assassinades durant el seu mandat, Vicente Ibor va tancar l'oficina d'atenció a les víctimes i no va invertir ni un euro en polítiques d'igualtat”, segons ha criticat Beatriz Jiménez, regidora d’Hisenda i Administració General.

Guillem Montoro i Beatriz JiménezJimenez ha afirmat que es “intolerable i un insult a les víctimes i a les seues famílies” que el portaveu del PP, Vicente Ibor, s'atrevisca a paralar del pacte contra la violencia de gènere “incomplint els compromisos adquirits amb les associacions de dones. Un clar exemple és que dels diners destinats a l’Institut de la dona es va quedar un 30% sense executar”, segons ha criticat l’alcaldessa de Paiporta Isabel Martín.

Segons ha explicat Jimenez, la despreocupació davant un tema que provoca entre 50 i 70 assassinats a l'any en Espanya “era tan gran que quan el 2016 el nou equip de govern va convocar la Junta Local de Seguretat, amb el Subdelegat del Govern, Guàrdia Civil i Policia Loca per primera vegada, es van assabentar que aquest òrgan a més de les sessions ordinàries, es convoca de manera urgent en una població quan una dona és assassinada, per analitzar què ha passat i intentar evitar nous assassinats. Quan l'any 2013 va morir assassinada María Angeles a Paiporta, la Subdelegació la va convocar però no hi va acudir ningú de l'Ajuntament de Paiporta, ni Vicente Ibor, que era alcalde, ni la regidora de policia, Esther Gil, ni tan sols van enviar a cap treballador”.

La regidora d’Hisenda i Administració General ha afirmat que"no es pot fer postureo ni dir mentides en un tema tan greu, i no serveix de res votar mocions per eixir en la foto de consens mentre es nega la violència de gènere i es negocia amb qui vol desprotegir a les dones”.

Jiménez també ha recordat que el passat 31 de gener el ple de l’Ajuntament de Paiporta va aprovar una moció pel reforç i la posada en valor de les mesures contemplades en el Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere, al qual ja es va adherir el ple de l’Ajuntament per unanimitat en setembre de 2017, amb l’objectiu de combatre el terrorisme masclista.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.