Compromís per Picassent es felicita pel pròxim inici de la restauració de la Torre Espioca

954

Compromís per Picassent ha valorat de forma molt positiva la pròxima posada en marxa de les obres de restauració de la Torre Espioca “que ha estat una reivindicació històrica de tota la població de Picassent durant els últims anys”.

Picassent Torre Espioca visita CompomísLa formació nacionalista ha explicat que a partir d'aquest mes de febrer es posaran en marxa unes obres que es perllongaran uns mesos “però que protegiran i dignificaran un dels grans elements patrimonials de Picassent”.

L’inici de les obres és va anunciar amb motiu de la visita del secretari autonòmic de Cultura de la Generalitat, Albert Girona, en companyia de la candidata a l'alcaldia de Compromís per Picassent, Trini Tarazona i pels regidors de Compromís a l'Ajuntament Nere Tarazona i Artur Hernàndez.

El projecte tindrà com a objectiu l'estabilització estructural i restauració del monument així com l'excavació de les possibles troballes arqueològiques que pogueren existir al voltant de la torre.

També es procedirà a la demolició del forjat de biguetes metàl·liques que es troba a la part superior de la torre així com les restes de l'escala en mal estat. L'objectiu serà millorar les condicions d'estabilitat estructural i millora d'interpretació i accés i per aquest motiu es crearà una escala que permeta accedir fins a la part superior de la torre. El últim forjat de la torre serà desmuntat i serà substituït per un nou sistema de forjats interiors, permeables que permeten l'entrada de llum natural a l'interior del monument. Un dels punts claus serà la recuperació de la crosta original de la tàpia àrab.

Vella reinvidicació dels veïns de Picassent

Compromís ha afirmat que les obres són "una reivindicació basada en la necessitat de protegir i valorar un dels grans elements arquitectònics que té el municipi i que, a causa del seu estat, corre un seriós perill. Durant molt de temps, els governs del Partit Popular a la Generalitat han ignorat les reiterades peticions de la població per a la protecció del monument històric. Amb l'arribada del govern del Botànic i la gestió per part de Compromís de la Conselleria de Cultura s'ha aconseguit fer realitat el desig de la població de Picassent.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.