Compromís proposa una alternativa ciclista per a connectar el carril bici amb el futur passeig a la mar

0
72

Al 2010, la Diputació de València va cedir a l’Ajuntament de Meliana el camí de la Mar (CV-313). Fruit de la cessió, la corporació provincial ha d’executar les obres de remodelació del dit vial. El projecte contempla la prolongació del carril bici fins al nucli de Roca i un passeig des d’este nucli fins a la mar, però, segons Compromís, “no resol la connexió entre els dos trams”.
Així, el portaveu del Bloc-Compromís, Josep Riera, ha recordat que el setembre passat, la seua formació ja va presentar una moció perquè es contemplara la continuïtat del carril bici fins a la mar, tot tenint en compte l’obstacle de les vies de Renfe. El govern del PP va rebutjar la moció. Tot i això, per part de l’Oficina Tècnica d’Urbanisme de l’Ajuntament s’han mostrat interessats a buscar alguna solució de continuïtat que permeta la circulació segura en bicicleta des del nucli de Meliana fins a la mar, passant pel nucli de Roca.

En este sentit, com exposa el responsable valencianista, el seu grup ha presentat “una alternativa de recorregut ciclista pel nucli de Roca que permeta enllaçar els dos trams a una banda i l’altra de les vies del tren”. La proposta contempla l’aprofitament del pas subterrani de l’estació de Roca i Cuiper per a salvar les vies, un dels principals problemes, la ubicació de dos passos segurs a la CV-313 i diversos punts amb elements que obliguen a reduir la velocitat dels automòbils.

Finalment, Riera insta “l’Ajuntament i la Diputació perquè executen les obres, ja que porten més d’un any de retard des que s’elaborara el projecte i s’anunciaren les obres”. El mateix president de la Diputació, Alfonso Rus, anunciava les obres de millora d’esta carretera al febrer de 2012.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.