Compromís proposa que s’estudie la possibilitat d’obrir les 3 piscines d’estiu de Paterna

688

Compromís Per Paterna ha sol·licitat a l’equip de govern que estudie la possibilitat d’obrir les piscines d’estiu durant els mesos de juliol i agost, sempre que el municipi es trobe en la fase 3 de desescalada.

Nueva piscina PaternaEn el comunicat, el portaveu de Compromís per Paterna, Juan Ramón, ha explocat que "en una zona com Paterna, on a l’estiu s’aconsegueixen altes temperatures, és necessari per als nostres veïns i veïnes disposar d’aquest servei municipal, sempre complint amb garanties sanitàries i amb el protocol marcat fa uns dies pel Ministeri de Sanitat".

Este protocol publicat dies arrere pel Ministeri de Sanitat, segons Ramçón, "deixa clar des del començament que el bon funcionament, manteniment i desinfecció adequada de piscines, per exemple amb clor, haurien d’inactivar el virus que causa la Covid-19".

Davant el protocol marcat per Sanitat, Compromis per Paterna considera que el principal risc de les piscines "no és l’aigua, sinó les interaccions interpersonals sense respectar les distàncies mínimes de seguretat o el no realitzar una neteja i desinfecció adequades de les superfícies de les zones comunes".

Per això Compromís ha demanat que es destinen "els recursos necessaris per a escometre una sèrie de mesures en les zones d’estada, zones comunes o de trànsit dels banyistes perquè, d’aquesta manera, es puga fixar una distribució espacial per a garantir la distància de seguretat entre els usuaris, per exemple, mitjançant senyals en el sòl per a limitar els espais, així com per a les tasques de neteja i desinfecció d’aquestes".

Ramon recorda que, "actualment són 3 les piscines municipals d’estiu que ofereixen aquest servei a la ciutadania, la piscina de nucli urbà, la del barri de Lloma Llarga i la del barri de la Coma que donen servei a molts veïns i veïnes que voldrien gaudir de les piscines municipals".

Compromís ha presentat la seua proposta al govern "perquè es treballe en la previsió de modificar el pressupost o avançar els tràmits que calguen per a seguir les recomanacions del ministeri i poder garantir les mesures i recursos necessaris per a obrir les piscines quan el govern central ho autoritze".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.