Compromís proposa la creació del Consell Municipal de l’Aigua a Mislata per tal d’impulsar la gestió pública de l’aigua

447

Compromís per Mislata ha presentat al Ple municipal una moció per a la creació del Consell Municipal de l’Aigua a Mislata per tal d’impulsar l’estudi del model de gestió del cicle integral de l’aigua al municipi.

Javier Gil, portaveu i regidor de Compromís per Mislata, ha comentat que “la gestió de l’aigua està en mans privades, i genera uns beneficis econòmics que no reverteixen sobre el benestar dels mislaters i mislateres, sinó sobre els beneficis industrials d’una empresa multinacional privada”. A més, comenta Gil que “un bé com l’aigua no pot estar únicament sotmés a criteris monetaris”.

La moció de Compromís proposa que el ple de l’Ajuntament de Mislata acorde la creació del Consell Municipal de l’Aigua amb l’objectiu d’estudiar i revisar el contracte actual amb l’empresa privada que gestiona el servei d’abastiment i sanejament de l’aigua, així com estudiar la implantació d’un model de gestió públic.

“El nostre model de gestió de l’aigua no és el del benefici empresarial, apostem per subministrar-la amb una perspectiva ecològica, un model de gestió on l’administració pública cuide del recurs i el subministre als seus usuaris a preu de cost” ha explicat Gil.

En la proposta de Compromís, el Consell Municipal de l’Aigua estarà format per un representant de cada grup polític amb representació a l’Ajuntament amb vot ponderat en funció de la representació plenària, un Secretari, tècnics municipals i les associacions de Mislata i partits polítics sense representació que vulguen afegir-se.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.