Compromís presenta una bateria d’esmenes als pressupostos de la Generalitat demanant inversions per a Burjassot

0
94
Bankia

Entre l'esmenes,  Compromís ha demanat una partida per al nou Sant Joan de Ribera.
Entre l’esmenes, Compromís ha demanat una partida per al nou Sant Joan de Ribera.

Compromís per Burjassot, mitjançant el grup parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes, ha presentat una bateria d’esmenes als pressupostos de la Generalitat per a que reflecteixen inversions al poble que no apareixen als pressupostos del 2014.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Burjassot, Emili Altur, ha destacat que les reivindicacions de Burjassot, “gràcies a la marginació que pateix el municipio per part de la Generalitat, s’han convertit en històriques”.

Així s’ha referit a qüestions com ara la construcció d’unes noves instal·lacions per al CEIP Sant Joan de Ribera, l’ampliació de la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva, inversions a Les Sitges, l’aïllament acústic de la Pista d’Ademús, un accés de vianants a l’horta a través de l’estació de Metro de Burjassot, el soterrament de les vies, i un carril bici que enllace amb la ciutat de València.

Respecte al col·legi públic Sant Joan de Ribera, l’edifici té més de 50 anys i malgrat haver estat aprovat el projecte arquitectònic per a la seua substitució, la Conselleria d’Eduació ha decidit no executar-la i realitzar certes reparacions, que encara tampoc s’han iniciat. “Reclamem l’enderrocament i la construcció d’un nou centre, ampliat a les dependències annexes que cedeix l’Ajuntament de Burjassot”, ha declarat.

Per altra banda, “el 16 d’octubre de 2013 s’inaugurà la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva de Burjassot, situada al Centre de Salut Burjassot II. Aquesta unitat només presta el seu servei els dimecres, traslladant l’equip mèdic des del Centre de Salut de Montcada, per això demanem siga inclòs als Pressupostos de la Generalitat 2014 una dotació per a la contractació de personal propi que oferisca el servei de dilluns a divendres al Centre de Salut Burjassot II”, ha explicat Altur.

El portaveu municipal de Compromís a Burjassot ha afegit que des de Compromís “consideren urgent la millora de Les Sitges de Burjassot i el seu entorn per a adaptar-ho a un ús cultural, turístic i recreatiu. Malgrat que la propietat pertany a l’Ajuntament de València, en tractar-se d’un bé únic, catalogat com a Monument Històric Artístic hauria d’incloure’s als Pressupostos de la Generalitat finançament dels estudis multidisplinars que defineixen la reforma”.

Una altra de les reivindicacions històriques del Bloc, ara Compromís, ha estat l’insonorització de la CV-35 al seu pas per Burjassot. “La Pista d’Ademús (CV-35) des del Parc Alban fins al campus de Burjassot de la Universitat de València i RTVV travessa la part urbana del poble de Burjassot, a pocs metres dels habitatges, produint un soroll inacceptable. De forma incomprensible no està insonoritzada aquesta autovia. Demanem l’aïllament acústic en aquells trams on hi ha habitatges”, assenyala Emili Altur.

També històrica és la reivindicación que afecta al Metro. La supressió d’alguns passos a nivell del Metro ha produït l’aïllament absolut de l’horta de Burjassot del nucli urbà. Amb vehicle es pot accedir per Godella o pels ponts junt a la Ronda Nord però per a vianants l’únic pas prop del centre del poble és l’estació de Burjassot. “Però el pas actual de l’estació de Burjassot és difícil, pedregós i brut. Demanem el seu condicionament i senyalització”. I Compromís continua demanant el soterrament, ja que, tal i com explica Altur, “una part molt important del nucli urbà de Burjassot es troba dividida en dos per les vies de la línia 1 del Metro, sent el barri de l’Empalme el més afectat, ja que es pràcticament una illa dins les dues línies de Metro i la de Tramvia que l’envolten”.

Per últim, una de les demandes de Compromís per Burjassot per a ser inclosa als pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’any 2014, és una bona connexió amb bicicleta. “Actualment”, ha finalitzat Emili Altur, “el carril bici connecta les ciutats de València i Burjassot a través del pont que creua la Ronda Nord (CV-30) al seu pas per la parada de Metro i Tramvia de l’Empalme. Considerem que aquesta única connexió de carril bici entre les ciutats de València i Burjassot és insuficient. És per això que demanem que siga inclòs als pressupostos de la Generalitat Valenciana la construcció d’un carril bici que connecte ambdues ciutats pel camí que transcorre paral·lelament la Ronda Nord (Av. Germans Machado) i l’horta, sense perjuí a l’horta”. Aquest carril bici connectaria amb el mateix que ja hi ha en funcionament a Burjassot a partir de l’entrada a Burjassot (des de València) per la Ronda Nord (eixida ‘Burjassot centre’).Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here