Compromís porta a ple la necessitat de la rehabilitació integral de la façana de l’església de Rafelbunyol

12 lecturas

Compromís per Rafelbunyol presenta una moció al proper ple de Gener per a la rehabilitació integral de la façana de l’església de Sant Antoni. Des de la formació valencianista es creu que s’haurà de donar resposta a l’acord de juliol de 2016 on es demanava la retirada de tots els vestigis franquistes.

L'acord compleix la legislació en matèria de memòria democràtica, i, al mateix temps, serà una oportunitat per conéixer millor la història de l’edifici i apropar-la aquesta a la ciutadania. Per això, “creiem que la regidoria encarregada ha d’iniciar i continuar informant dels treballs previs per a la recuperació de la façana de l’església  per a quan s'execute des de l'Ajuntament la retirada dels vestigis".

L’església parroquial de Sant Antoni Abat és un dels edificis més importants del patrimoni cultural de Rafelbunyol. De propietat eclesiàstica, l’actual temple data del segle XVIII, quan va ser reconstruït sobre la base d’una església construïda al segle XV. Fruit d’aquesta importància històrica és el fet que tinga la consideració de Bé de Rellevància Local, en la categoria de Monument d’Interés Local, i que forme part de l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.

“És important conéixer els nostres orígens per no perdre la identitat pròpia, així com la necessitat de començar a posar en funcionament imaginaris col·lectius que estiguen allunyats de guanyadors i vençuts” apuntaven els regidors sobre la moció presentada.

El passat 4 de novembre el Tribunal Superior de Justícia confirmava l’acord de juliol de 2016 de l’Ajuntament de Rafelbunyol sobre la retirada dels vestigis franquistes al municipi. Una reivindicació històrica del valencianisme polític compartit amb les altres forces polítiques progressistes de la localitat.

Des de Compromís expressaren públicament la idoneïtat d’iniciar el treball per a elaborar el procediment de la retirada del panell ceràmic de l’església. És per això què, aprofitant el treball de la regidoria responsable, creuen que cal buscar vies de col·laboració amb les administracions culturals valencianes per a una restauració de la façana de l’església que permeta recuperar els seus valors culturals originaris. La dificultat de la recerca de subvencions és sabuda però no per això s’ha d’obviar fer-ho. Tenint en compte sempre que la titularitat de la façana és de la institució eclesiàstica.

Al mateix ple s’han presentat dues mocions més. D’una banda  la millora de les condicions de l'aparcament de l'estació de metro on cal una millor neteja, seguretat, il·luminació, ordenar millor l'espai i una nova senyalització. D’altra banda, posar en marxa mesures per a reduir la velocitat i augmentar la seguretat en Camí Cebolla i Roll de Colomer (per exemple, redones, semàfors, badens...).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí