Compromís per Paterna presenta els seus premis fallers

490

El portaveu municipal de Compromís en Paterna i candidat a l’Alcaldia, Juanma Ramón, ha presentat la 7ª edició del Premi Faller ‘Et cremaré amb un somriure’, guardó que reconeix el treball ben fet, la sàtira política amb més enginy i l’ús del valencià. Dos premis fallers dedicats a ficar en valor la crítica local en els cadafals fallers del municipi.

D’esta manera la formació valencianista ha convidat a totes les falles del municipi a participar als seus Premis Fallers, uns guardons que “tracten de reconèixer el treball ben fet i la sàtira política amb més enginy i l’ús del valencià”.

El premi Et cremarè amb un somriure també pretén que la situació política o el personatge més criticat de l’actualitat informativa es creme amb un doble somriure, el de la crítica amb més gràcia i el de Compromís. ”Busquem el ninot que, amb millor enginy i sàtira política represente allò que siga més mereixedor de ser cremat i purificat el seu esperit. D’ací el nom de ‘Et cremaré amb un somriure’”.

Els candidats a guanyar este premi seran  tots els ninots de les falles grans del municipi que podran optar al premi de Compromís per Paterna. La falla que tinga el ninot guanyador rebrà una aportació econòmica de 100 euros i una xicoteta escultura amb el somriure de la formació, lliurant-se tots dos a la comissió guanyadora.

Així , el jurat del Premi Faller de Compromís, compost pels membres de la coalició, a l’endemà de la plantà visitarà totes les falles del municipi i triarà un ninot de cada comissió. Aquest jurat serà l’encarregat de publicar les fotos dels ninots al perfil de Facebook de Compromís per Paterna. El jurat valorarà la sàtira política, la creativitat i l’ús del valencià, així com el total dels ‘m’agrada’ a les fotos publicades a les xarxes socials Facebook i Instagram.

El premi Et cremaré amb un somriure serà lliurat pels regidors i regidores de Compromís en Paterna, el dia 19 de març abans de la cremà, a la comissió premiada.

3ª Edició del Premi Carceller

Compromís per Paterna va ampliar el 2017 els seus premis fallers. La coalició valencianista, creà el Premi "Vicent Miguel Carceller", un premi que vol donar rellevància a la figura del creador de la publicació fallera "La Traca", entres altres publicacions, i que va ser afusellat a Paterna pel règim franquista per les seues crítiques i sàtira sobre Franco i l'estament eclesial a les diferents publicacions que editava.

L'objectiu d'aquest premi no es un altre que potenciar la presència de poesia als cadafals fallers, ja que la ironia, la crítica i la sàtira són aspectes que han anat sempre associats al món de les falles. Des de Compromís per Paterna, pretenen evitar la progressiva desaparició en els últims anys de l'explicació en vers en valencià al cadafal i que fa un repàs exhaustiu a totes aquelles notícies, successos, esdeveniments i fets ocorreguts al nostre poble o el món que ens envolta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.