Compromís per Paterna portarà al proper Ple l’acondicionament i senyalització d’un sender de curt recorregut per La Canyada

562

nuevo_pr_salida_2011Paterna és un poble ric en diversitat paisatgística com ho demostra el fet que al seu terme municipal compte amb ecosistemes tan diversos com el bosc mediterrani, vegetació de ribera al Túria, horta i secà. Per tal de contribuir al seu coneiximent, Compromís per Paterna portarà al ple una reivindicació dels veïns de La Canyada per l'acondicionament y senyalització d'un sender de curt recorregut (PR).

Amb esta iniciativa, Compromís per Paterna pretén donar a conèixer el seu patrimoni tant als paterners com a la gent de fora del poble. També vol rellançar el turisme responsable i sostenible en la localitat com a motor d’una part de l’economia local.

El sender de curt recorregut (PR) dissenyat per voluntaris de l’associació de veïns de la Canyada i presentat per Compromís per Paterna, endinsa el visitant en esta realitat multipaisatgística, ja que partint del nucli de població de la Canyada, transcorre pel barranc del Serra fins arribar al bosc de la Vallesa, on passa pels diferents miradors, punts elevats des dels quals es pot vore el riu, els horts de la vora del Túria i la vegetació típica de les riberes fluvials mediterrànies.

El camí continua vorejant el riu fins arribar a la lloma de Betxí on es pot gaudir de les restes arqueològiques d’una explotació agrària de l’edat del bronze. Passat este turó amb vistes privilegiades al riu, el camí continua endinsant-se pel bosc de la Vallesa entre pins i alguns camps de secà fins arribar al nucli de població de la Vallesa, per on transcorre el camí fins endinsar-se de nou en el bosc. Una vegada passades les vies del tren, el camí transcorre entre pins, llentiscle, coscoll i aromàtiques fins arribar a la zona de trinxeres i búnquers de la guerra civil pertanyents a la Línia Immediata de Defensa de l’exèrcit republicà. A partir d’este punt comença la tornada a la població de la Canyada.

Compromís presenta esta proposta dels veïns de la Canyada com la primera de tot un seguit de recorreguts que intenten, “d’una manera saludable i respectuosa amb el medi ambient, donar a conèixer la història i el patrimoni ecològic de Paterna”. “En fases posteriors ens agradaria poder marcar recorreguts que s’endinsaren en la part del bosc propietat dels Trènor, en la zona de la Mola, en l’Horta de Paterna o enllaçar amb altres municipis adjacents”, ha manifestat Juanma Ramón, portaveu municipal de Compromís per Paterna.

“És per a nosaltres tot un orgull poder portar esta iniciativa al Ple. Des de Compromís sempre hem volgut posar en valor el nostre patrimoni, tant cultural com històric i natural. I en este cas el PR dissenyat pels veïns de la Canyada uneix les tres vessants del nostre patrimoni, perquè conjuga els valors culturals de l’horta amb seqüències de la nostra història antiga i recent i tota la diversitat del bosc mediterrani. Esta iniciativa encaixa a la perfecció dins la campanya que hem encetat recentment, ‘Paterna és teua!’ i que té com a prioritat la posada en valor del patrimoni paterner”, ha declarat Ramón.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.