Compromís per Paterna insisteix en el compliment de les propostes per a millorar la recollida selectiva i poder rebaixar la TAMER

279

Visita Compromis_EMTRE

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, ha visitat les instal·lacions de tractament de residus de l’Entitat Metropolitana. La comitiva de Compromís ha pogut comprovar “in situ” la nova planta d’Hornillos, antiga FERVASA, i Manises on es tracten tots els residus urbans de l’àrea metropolitana de València.

Durant la visita els membres de Compromís han observat tot el procés que segueixen els residus, des de l’entrada en camions a l’eixida en forma de compost, “procés poc eficient, vist que encara tenim prop d’un 60% de rebuig, es a dir, envasos, plàstics, papers o cartons que no es depositen als contenidors de recollida selectiva i que acaben en estes instal·lacions per a després omplir l’abocador”

“Pràcticament el 70% del procés es dedica a separar del fem tot allò que no és orgànic, destinant grans esforços tècnics i econòmics per a separar plàstics, papers i vidres de la part orgánica del fem”, segons Ramon”.

Per canviar esta tendencia, Compromís per Paterna va conseguir que l’Ajuntament aprovara l’el·laboració d’una ordenança municipal i un Pla Local de Residus, “ferramentes que permetrien millorar la recollida selectiva de residus i, per tant, abaratir els costos posteriors de tractament. Tot amb l’objectiu de minimitzar l’impacte ambiental dels residus, permetent a més recalcular a la baixa la maleïda TAMER que paguem al rebut de l’aigua” segons Juanma Ramón.

Per a Juanma Ramón, “aquestes propostes han d’estar dormint en algún calaix. Agustí demostra que no te cap interés en acometre aquestes actuacions, que amb una infima inversió permetria obtindre beneficis econòmics a curt termini per a revertir-los després al veïnat recalculant les taxes. Malauradament encara tenim un alcalde que s’ocupa més de gastar-se els nostres diners en promocionar els seus megaprojectes”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.