Compromís per Paterna afirma que el futur projecte per a musealitzar la Vila Romana “està en coma”

623

Paterna. Vila romana 2013

Compromís per Paterna exigeix a l’Ajuntament que netege i conserve la part de les restes arqueològiques en la parcel·la de SUMPA i que ordene a Proyectos Paterna SL la reparació, rehabilitació i conservació de la troballa en la seua parcel·la.

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el futur projecte per a musealitzar la troballa arqueològica de la Vila Romana està actualment en coma irreversible. I més després de denuncies veïnals on queda palés que, després de les pluges de l’any passat i la inundació de la part de SUMPA i de la de Proyectos Paterna, està tot en un estat pràcticament irrecuperable”.

Per a Ramón, “si s’haguera prés alguna mesura de protecció, ara no seria tan difícil recuperar la troballa. Però malauradament, el panorama vist a les imatges que ens han arribat com a queixa ciutadana, és aborronador. I tot apunta que ara, si el PP vol seguir amb la idea de la musealització, la inversió serà prou més elevada a causa del deteriorament actual. Precisament, fa un any manifiestàrem la nostra inquietud davant la Villa Romana ‘submarina’, plena de fang i aigua sense que ningú dels regidors del PP mostrara cap intenció per solucionar la destrucció continua del patrimoni local”.

Per això, conscients de la nul·la protecció del patrimoni de la Vila Romana, Compromís han requerit a l’Ajuntament “que informe sobre l’ incompliment del decret ‘neteja-mans’ de la regidora Maria Villajos per a que SUMPA netejara i protegira les restes arqueològiques existents a la seua parcel·la. Un decret que és de maig de 2013, quan l’empresa ja estava en concurs de creditors, i que li donava un termini de dos mesos per a realitzar eixos treballs. Ni SUMPA ha fet res ni l’Ajuntament s’ha pronunciat. L’última notícia va ser l’encomana a GESPA dels treballs de cobriment, que estaven condicionats a rebre una subvenció de la Diputació per valor de 60.000 euros”.

Per al portaveu de Compromís per Paterna, “a més a més, exigim que el consistori informe si existix o no alguna ordre d’excució d’obres de reparació, rehabilitació i conservació adreçada a Proyectos Paterna SL, la constructora de les dos torres de vivendes que hi ha damunt de la troballa. En cas de no haver res, demanem s’incoe expedient que ordene l’execució d’aquestos treballs a Proyectos Paterna”.

Segons Ramón, “no anem a permetre que el PP es carregue el patrimoni de Paterna. Volem que les restes arqueològiques estiguen dignament conservades, amb una musealització en condicions. L’Ajuntament de Paterna en cas de no exercir les seues competències en matèria de protecció del patrimoni històric podria incórrer en sancions econòmiques i/o reparació de danys per infraccions a la Llei 4/1998 de la Generalitat Valenciana de Protecció del Patrimoni Històric-Artístic. Compromís porta molt de temps advertint-ho, però el PP gira l’esquena i mira cap a un altre costat quan parlem de la posada en valor del patrimoni de tots els paterners”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.