Compromís per Paiporta recorda els 200.000 euros invertits al programa XarxaLlibres

454

Compromís per Paiporta ha recordat  els 200.000 euros invertits al programa Xarxa Llibres. Per a Isabel Martín, alcaldessa i candidata a la reelecció per Compromís, l’accés als llibres de text en el programa #XarxaLlibres ha sigut un dels grans reptes del Govern.

isabel martin alcaldessa de paiportaDurant la legislatura, segons Compromís, l’Ajuntament ha contribuït amb quasi 200.000 euros subvencionant a les famílies perquè es constituïren els bancs de llibres escolars, en què participen més del 95% de l’alumnat  de primària i secundària de Paiporta: una mesura que ha aconseguit la gratuïtat dels llibres i material escolar de tota l'educació obligatòria.

“Molts xiquets i xiquetes no podien portar els llibres al col·legi perquè era una despesa impossible d’assumir en algunes famílies. Ara els tenen al principi de curs i saben que aquests llibres han de ser transmesos, per això aprenen a cuidar les coses i tornar-les en bon estat, aprenen a responsabilitzar-se i a pensar en els que venen darrere. Hi ha un projecte pedagògic al darrere que implica a tota la comunitat educativa: alumnat, professorat i famílies”, segons Isabel Martín, alcaldessa de Paiporta.

Compromís explica que en els últims quatre anys s'ha augmentat també a més del doble (de 400 euros a 1000 euros) les subvencions a associacions d'estudiants i AMPA. A més, s’han invertit 15.000 anuals per a programes d'ajuda a la infància en risc de dificultats d'aprenentatge o d'habilitats socials.

També, sempre segons Compromís, "s’han posat en marxa i reforçat diversos programes per a instituts per a combatre l'absentisme escolar i el risc d'exclusió, com el PAC (programa d'aula compartida); monitors de temps lliure o acompanyament de l’alumnat. A banda, s’han implementat mecanismes de participació en decisions municipals de la infància i la joventut, com ara els Plens d'Escoles; plens d'educació".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.