Compromís per Museros denuncia que PP i SIM es neguen a implantar un IBI social

0
76

Compromís per Museros ha denunciat que PP i SIM van rebutjar en l’últim ple la moció que va presentar la coalició on demanaven modificar les ordenances fiscals per a 2014 i introduir bonificacions i ajudes en l’IBI per a afavorir diversos col·lectius, com famílies nombroses, joves menors de 31 anys, parats de llarga durada o famílies amb tots els membres parats i que no superaren determinats llindars d’ingressos.

A més, la moció també establia facilitar el fraccionament del pagament d’este impost i plantejava fixar un augment d’un 50% en el tipus impositiu a aquells immobles buits propietat de bancs i empreses immobiliàries per a fomentar que els traguen al mercat amb lloguers assequibles o que els venguen ajustant el preu.

En la votació, el PP votà en contra i SIM es va abstendre, de manera que l’alcalde del municipi, Jose María Aznar, ha utilitzar el seu vot de qualitat per tombar la proposta.

El partit d’esquerres ha senyalat que algunes de les mesures proposades ja s’apliquen en altres municipis i ha asegurat que es tractava d’un punt d’inici per a negociar cada proposta i arribar a una entesa.

Per això, el grup ha lamentat que la seua iniciativa no s’haja considerat i ha criticat que l’alcalde haja defensat la seua postura en el fet que per a l’any 2014 ja es preveu una baixada del tipus impositiu del 0, 74 al 0, 72.

En aquest sentit, Andreu Collado, portaveu de Compromís, ha assenyalat que “esta baixada, que vam votar a favor al seu moment, és lineal i afecta tots els veïns, independentment de la seua renda. La nostra proposta pretenia ajudar les persones amb una situació econòmica més precària i col·lectius amb dificultats”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.