Compromís per Catarroja demana la retirada de la medalla de localitat a Juan Carlos de Borbón

0
1 lecturas

Compromís ha presentat de cara al ple ordinari del mes d’abril una moció que demanarà al ple de l’Ajuntament de Catarroja la retirada de la medalla de la Vila de Catarroja a l’actual rei emèrit, Joan Carles I. En l’argumentació de l’escrit s’assenyala que esta retirada es proposa atenent "que no es compleixen els mèrits que acrediten aquesta concessió atorgada el 17 de juny de 1972".

Rey Juan Carlos I

Segons la moció "les darreres informacions aparegudes als mitjans i confirmades per la casa reial, evidencien que qui fou princep d’Astúries, Joan Carles I i actual rei emèrit del Regne d’Espanya no reuneix els requisits establerts pel reglament vigent especial d’Honors, recompenses i distincions de l’Ajuntament de Catarroja, aprovat pel Ple de la corporació en la sessió ordinària celebrada el 29 d’abril de 1988". Este reglament estableix que “l’Ajuntament de Catarroja considera un deure moral honrar públicament a aquelles persones que, per les seues elevades virtuts cíviques i la seua excepcional actuació en la societat, constitueixen un alt exemple que imitar, digne de públic reconeixement perquè les seues accions repercuteixen en l’engrandiment de la pàtria i del poble on nasqueren o en el qual desenvoluparen les seues activitats".

Esta distinció també va ser concedida en la mateixa sessió plenària al dictador Francisco Franco. En este cas ja va ser revocada, també a proposta del grup municipal de Compromís, en el ple ordinari del mes de desembre de 2012, complint així el manament de la llei 52/2007, de memòria històrica.

La moció, presentada el 14 d’abril, 90 aniversari de la proclamació de la II República, suposa també la reivindicació per part del grup municipal de Compromís dels valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat entre les persones i també des del poble valencià a la resta de pobles del món. Uns valors que també han de protagonitzar la relació entre la ciutadania i les persones que el poble designa per a exercir tasques de govern que s’han de sotmetre a la voluntat popular i que en cap cas han d’ocupar els seus càrrecs per raons purament familiars.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí