Compromís per Burjassot vol sumar-se a la declaració de les Normes de Castelló com a Bé d’Interés Cultural

0
146

Compromís demanarà al ple de l’Ajuntament de Burjassot que manifeste la seua adhesió a la Resolució de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport conduent a la declaració de Bé d’Interès Cultural Immaterial a favor de les Normes de Castelló. Es trasllada així la invitació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies als ajuntaments valencians perquè es manifesten sobre aquesta resolució.

El text de la resolució destaca que “la llengua pròpia és la més alta manifestació de la personalitat d’un poble” i “al llarg dels segles, els valencians s’han convertit en dipositaris de l’herència d’una llengua amb una grandesa literària que, com a vehicle de pensament, educació i comunicació, està en constant evolució i s’enriqueix gràcies a l’ús i la fidelitat dels seus parlants”. Així, segons la resolució, “la denominació Normes de Castelló està documentada i estesa des de fa dècades en la societat valenciana i en els àmbits especialitzats i professionals dels estudis filològics, literaris i d’història cultural”.

Per al portaveu del grup Compromís a l’Ajuntament de Burjassot, Emili Altur, “el mateix Estatut d’Autonomia assenyala que la Generalitat ha de vetllar per la protecció i la defensa de la identitat i dels valors i interessos del poble valencià i pel respecte a la diversitat cultural de la Comunitat Valenciana i el seu patrimoni històric. No se’ns acudeix cap altra entitat cultural que necessite de major protecció que la nostra llengua, que estimem i fem servir dia a dia com a vehicle de comunicació i de germanor”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here