Compromís per Burjassot proposa mesures concretes de millora en les vies mentre Conselleria avança en el soterrament

881

Compromís per Burjassot ha presentat una moció on reclama la renovació de travesseres i altres mesures contra la contaminació acústica i mediambiental de la zona l’Empalme, mentre avança el procés de soterrament del ramal de la Línia 1 que travessa el nucli urbà en direcció a Bètera, i per al qual la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha compromés 10 milions d’euros d’ací a 2019.

Al text presentat, concretament s’insta la Conselleria a renovar l’assentament de les travesseres, estabilitzadors i perfilats de carril, “per mitigar el soroll provocat pels combois, al seu pas pel nucli urbà de Burjassot”, a netejar la caixa de via de la brutícia acumulada i la vegetació que ha colonitzat el tram i que “aquells trams que no estan afectats pel soterrament, siguen objecte d’estudi i anàlisi i s’apliquen mesures correctives de propagació acústica (pantalles)”.

La portaveu de Compromís per Burjassot, Lluna Àrias, ha assegurat que “tot i el compromís de 10 milions d’euros d’ací a 2019 en els pressupostos de la Generalitat per a finalitzar el procés de soterrament, creiem que cal actuar de manera urgent per a mitigar l’excés de soroll i vibració que pateixen els veïns i veïnes de l’Empalme, i les zones confrontants al tram de Burjassot, Burjassot- Godella i Godella”. Segons ha explicat la regidora, l’Ajuntament de Burjassot ha complit els requeriments de Conselleria, realitzant el Mapa Acústic Municipal, el qual fa palés que els veïns i veïnes de la zona suporten un nivell de soroll superior als límits que es consideren adequats per la salut, amb els efectes nocius pel descans i la salut del veïnat.

A més, la regidora ha recordat que “també tenim un total de 6 parades de tramvia al terme municipal, i caldria millorar les garanties de seguretat i accessibilitat de la Línia 4 al seu pas per Burjassot, pel benestar i la tranquil·litat de la ciutadania. Amb la implementació de dispositius de seguretat electrònica que avisen de l'arribada dels combois, les persones amb discapacitat visual o auditiva o amb dèficit sensorial serien d'aquesta forma menys vulnerables”.

Així, i davant dels incidents que s'han donat en aquesta població en els últims anys, Compromís per Burjassot reclama que mentre s'apliquen aquestes mesures, es reduïsca la velocitat de tots els combois al seu pas per la població als 30 quilòmetres/hora, i que es dote els baixadors per on transcorre la infraestructura tramviària al seu pas pel municipi de la consegüent adaptació de millora d'accessibilitat per a la població amb deficiències auditives i visuals a la infraestructura de transport públic, amb les majors garanties de seguretat.

Àrias ha destacat finalment: “ens hem de mantindre alerta. Són molts anys els que la ciutadania de Burjassot, i en concret el barri de l’Empalme, porta patint aquesta situació i seguirem vigilants mentre els compromisos es facen realitat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.