Compromís per Alboraia s’oposa al projecte del tercer carril de la V-21 que afecta a l’horta del municipi

603
tercer carril V-21
En julio de 2014 se puso en funcionamiento el tercer carril entre Puçol y el Barranco del Carraixet.

Compromís per Alboraia ha mostrat la seua oposició al projecte del tercer carril de la V-21 que afecta a l’horta de la localitat. La coalició ha destacat que, en el seu moment, ja es van realitzar al·legacions al traçat per part de veïns i Ajuntament d’Alboraia que el Ministeri “ni va respondre”.

La memòria del projecte parla d’una ocupació de 80.087 m2, que corresponen pràcticament en la seua totalitat el 99, 97% de terrenys d’horta, corresponent el restant 0, 03% a sòl urbà, entre Alboraia i la ciutat de València.

“S’insisteix en promoure projectes d’infraestructura viària sense més arguments que les suposades previsions d’increments de la intensitat de tràfic, que en aquest cas, a més, s’autoalimenta i justifica per la permanència d’un altre projecte injustificable com és l’accés nord al port de València”, han explicat des de Compromís.

Així, han destacat que el projecte “va en contra del pla de mobilitat sostenible en el qual la ciutat de València es queixa de la quantitat de vehicles que accedeixen a la ciutat des de l’exterior, estimada en 150.000 diaris. Resulta per tant inacceptable que amb les actuacions dels últims anys s’insisteix a incrementar els carrils d’accés a la ciutat, tant per l’oest (A3) com ara pel nord”.

A més, la coalició ha recordat que també va en contra d’un dels objectius del Pla d’Acció Territorial de l’Horta, el qual, és precisament “evitar la fragmentació de l’horta per noves infraestructures”. A més eixa horta “és un entorn privilegiat, protegit pel planejament vigent, fràgil i sotmès ja a massa pressions urbanístiques i d’infraestructures”.

“Resulten així mateix greus els impactes sobre les xarxes de camins i sèquies locals i accessos a la mar i Patacona, ja per si molt afectades”, han afegit des de la coalició, a més de destacar “la manca de participació de la ciutadana, (Impacte territorial i la rendibilitat d’Accés Nord, AVE i corredor Mediterrani), en termes no solament de cost econòmic, sinó d’alternatives socialment més urgents i sostenibles”. Ja en la passada legislatura els ajutaments de l’Horta Nord van mostrar la seua oposició al traçat de l’AVE per la comarca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.