Compromís per Alboraia afirma que no esta en contra dels bous al carrer “si no de les imposicions”

0
140

Les mocions aprovades conjuntament per PP, UPPA i Cialbo en favor del bous als carrers del centre històric han sigut criticades per Compromís que afirma que “en els temps que corren, la crisi i amb un atur juvenil al voltant del 50%, dos mocions sobre bous en un ple son una frivolitat imperdonable que molts veïns i veïnes no van a entendre”.
Per a Compromís, la moció dels bous té implicacions importants ja que la seua aprovació “representa atorgar una sèrie de prerrogatives a les penyes taurines que les situen per damunt d’altres grups organitzadors de diferents manifestacions festives a per tal d’aconseguir locals o altres recursos de l’ajuntament i per damunt tot el veïnat a l’hora de decidir un recorregut”.

La constitució d’un consell taurí, segons Compromís per Alboraia, “es un fet totalment innecessari. Ja existeix una federació que agrupa i coordina a les penyes. un òrgan de participació que agrupe totes les entitats festives i també a les associacions veïnals seria el fòrum adequat per a arribar a un consens i el procés de negociació ja estava iniciat per l’equip de govern”.

“Les tradicions no són inamovibles i si no s’adapten als temps, desapareixen. Això els pot passar als bous a Alboraia, que no estan sabent adaptar-se als temps”, segons Compromís per Alboraia que afirma que no esta en contra dels bous “si no de les imposicions”.

Per a Compromís, “caldria que la iniciativa d’estes activitats sorgís del mateix veïnat on s’han de realitzar com en altres pobles amb més tradició que Alboraia. Son les penyes les que hauríem d’haver aconseguit eixe suport, en compte de demanar-lo a l’ajuntament. Certament els anteriors governs els han proporcionat carta blanca per a actuar. Una dinàmica que ara altres hem de corregir”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.