Compromís per Alaquàs lamenta la imposició d'incloure l'himne espanyol a la processó del 8 de setembre

1015

Alaquas-Compromis-grupo-municipal

Després de conèixer que els Clavaris de la Mare de Déu de l’Olivar, d’Alaquàs, ha obligat per contracte la inclusió de l’himne espanyol entre les peces que la Banda Simfònica d’Alaquàs ha d’interpretar a la processó del dia 8 de Setembre, Compromís per Alaquàs ha manifestat el seu descontent i espera que la situació es reconduïsca com més prompte millor.

Per a Compromís per Alaquàs, "aquest fet suposa un gran retrocés, ja que la banda de música va decidir fa més d'una dècada excloure l’obra del seu repertori per a eixa festa, per considerar que la barreja de religió i Estat era un costum més propi d’èpoques passades".

Segons explica Compromís al seu mur de facebook, “aquest canvi lògic es va donar en molts pobles i comptava a Alaquàs amb l’aprovació dels sacerdots de les tres parròquies. Enguany però, la imposició per part dels actuals clavaris ha sembrat la polèmica”.

Des de Compromís per Alaquàs es valora “molt negativament” aquest fet, incomprensible tant des del punt de vista de la configuració de l’Estat, com des del religiós. Des del primer, perquè l’Estat Espanyol es defineix com a aconfessional, és a dir, que no s’identifica ni recolza cap religió concreta. Les lleis defineixen els actes de protocol (com els de la Corona) en què s’ha de tocar l’himne, i en cap cas se’l relaciona amb els actes religiosos.

Quant al punt de vista cristià, segons Compromís, “és absurd pensar que la Marxa Reial vaja a donar ‘més dignitat’ a la Mare de Déu. La santedat de Maria es replega en els textos religiosos i és assumida mitjançant la fe. Voler enaltir la seua figura amb l’Himne és tan absurd com dir que la Mare de Déu era de nacionalitat espanyola”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.