Compromís felicita a Educació per sometre a votació els noms dels col·legis Vicente Mortes i Villar Palasí, ministres franquistes

862

Compromís per Paterna s’alegra de que, per fi, s’acomplisca amb la Llei de Memòria histórica i es lleven els noms franquistes a les escoles del municipi. Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna, recorda que la seua formació presentà una proposta al plenari per a que es retiraren els noms de Vicente Mortes i Villar Palasí a dos escoles de Paterna “i no continuar exaltant, d’esta manera, les bondats dels ministres franquistes”. Ara, els pares i mares d’estes dos escoles de Paterna podran decidir per votació popular el nom que se li adjudica a cadascun dels centres.

El portaveu de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, ha senyalat: “Des de Compromís considerem que mantindre a estos dos ministres d’un règim dictatorial constituit a partir d’un colp d’estat com havia fet el PP fins ara, botant-se sense contemplacions l’article 15 de la Llei de Memòria Històrica era una afronta per a totes aquelles persones que patiren la repressió del franquisme. I més en Paterna on tenim, encara, centenars d’afussellats en foses sense poder rebre el reconeixement que es mereixen”.

“Per fi es fa justícia i s’aplica la llei de la memòria històrica. Ha fet falta un executiu de canvi a la generalitat per a retirar els nom de franquistes a les nostres escoles”, ha declarat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.