Compromís es felicita per la protecció de l’horta que garantitza el nou Pla General de Burjassot

0
130
Burjassot 'presume' de huerta.
Burjassot ‘presume’ de huerta.

El grupo de Compromís per Burjassot, actualment al Govern municipal, s’ha felicitat per que “després de molts anys de reivindicacions”, el nou Pla General aprovat ahir en un ple extraordinari, protegirà l’horta i la declarà Espai Natural Protegit-Paisatge Protegit.

El portaveu municipal de Compromís, Emili Altur, ha declarat que “anys després que el Bloc com a única força política, fins i tot quan encara no teniem representació a l’Ajuntament, amb altres associacions del poble, encetarem la lluita per la protecció de l’horta, aquest PGOU ens dóna la raó i es fa justicia amb el nostre patrimoni natural, cultural i pasatgístic”.

“Burjassot està d’enhorabona”, ha afirmat el portaveu de Compromís, ja que “amb l’aprovació del nou Pla d’Ordenació Urbana donem uns criteris de racionalització que des de Compromís sempre retreiem a l’anterior, de l’any 1991. Amb aquest nou PGOU es limitarà l’expectativa de creiximent de la població fins a 40.000 habitants, rebaixant-la des dels 50.000 que pretenia l’anterior pla, així com un major control de la construcció, hem augmentat el catàleg d’edificis potegits i creem espai dotacional per un ecoparc”.

“Una de les qüestions amb les que estem més satisfets és en la de la protecció de l’horta, ja que dels 250.000 metres quadrats que tenim, protegim els 190.000 que estan treballats i que l’anterior PGOU no va poder destruir. A més, modifiquem el pla de soterrament de les vies que també destruïa l’horta i alienava l’estació del metro del nucli urbà i conservem el traçat de la via”, ha afegit Altur.

Per últim, el portaveu de Compromís ha destacat que “en qualsevol cas, amb l’aprovació d’aquest pla no s’acaben les actuacions per la protecció del nostre patrimoni ni per fer un Burjassot més habitable i sostenible ja que per a Compromís, aquest és un dels seus leiv motiv, com s’ha pogut comprobar al llarg d’aquests anys en els que no hem parat fins que la protección de l’horta ha estat un fet”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.