Compromís entra al Govern de Burjassot amb un pacte que posa la transparència i la participació com a prioritats

774

pacte de govern burjassot (3)Burjassot tornarà a tindre una coalició de govern després que el grup Compromís i el grup del PSPV hagen arribat a un acord per a governar de manera conjunta. Les negociacions, trencades abans de l’estiu, es van reprendre durant el passat mes de setembre i s’han materialitzat finalment en el pacte que se rubricarà hui mateix.

Amb l’entrada al nou govern dels quatre regidors de Compromís (Emili Altur, Lluna Àrias, Roc Senent i Maria Viu), l’equip de Govern sumarà 12 regidories de les 21 que conformen el plenari.

Segons expliquen des del grup de Compromís, aquest pacte de govern està basat en grans línies de treball: fer de Burjassot una ciutat eficaç en la gestió i al servei de les persones; continuar augmentant la transparència; millorar la participació ciutadana i la presa de decisions, a més de seguir treballant en la gestió dels Pressuposts participatius; reorganitzar les àrees i competències de la gestió municipal per fer-les més eficients; establir un sistema d’indicadors per al seguiment de la gestió municipal i promocionar l’ús del valencià a l’administració i al municipi.

Així, segons han informat fonts municipals, es generen huit grans àrees de treball: Gobernació; Seguretat i Acció Ciutadana; Promoció Econòmica; Urbanisme; Hisenda; Benestar Social; Serveis Municipals i Igualtat i Desenvolupament Local. Els regidors socialistes tindran les responsabilitats a les àrees de Seguretat i Acció Ciutadana, Urbanisme, Hisenda i Serveis municipals mentre que els regidors de Compromís gestionaran Gobernació, Promoció econòmica, Benestar Social i Igualtat i Desenvolupamente Local.

Els representants dels dos grups han coincidit al afirmar que el Pacte de Govern genera estabilitat institucional y posibilitat de desenvolupar línies d’actuació progresistes al llarg de tota la legislatura.

El portaveu de Compromís, Emili Altur, reconeix que “després dels grans resultats obtinguts pel nostre partit, Compromís, que passava de tindre dos representants a quatre, el nostre propòsit fou el d’intentar renovar un pacte que ens permetera continuar treballant al govern del nostre poble junt amb el grup socialista”.

Segons ha explicat, “Lluna, Roc, Maria, i jo mateix, estem decidits a continuar millorant Burjassot. Som un equip motivat i amb il·lusió, amb capacitat i coneixement per gestionar el nostre Ajuntament, amb ganes de governar amb un somriure i amb valentia”.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.