Compromís denuncia que l’IVVSA no rehabilita les vivendes de la Coma i acusa a l’alcalde de permetre-ho

0
51
Bankia

El grup de Compromís a l’Ajuntament de Paterna ha denunciat l’estat d’abandó en què l’Institut Valencià d’Habitatge (IVVSA) manté al barri de la Coma, del que es propietari, i ha acusat a l’alcalde del municipi, Lorenzo Agustí, de no fer res per evitar-ho.
El barri de la Coma és un barri d’acció preferent. Això vol dir que a causa de les característiques dels seus habitants (atur de més d’un 40%, elevat absentisme i fracàs escolar, desestructuració familiar, etc), les administracions han de prestar-li un suport especial perquè els habitants del barri vagen normalitzant la seua situació i aconseguint una qualitat de vida acceptable, i especialment la joventut tinga futur (formació, treball, vivenda) i no es veja abocada a la marginalitat.

“El problema és que l’IVVSA, propietari de les vivendes del barri en les quals estan llogades les famílies, està deixant que estes es deterioren fins a un punt que arriba a l’escàndol”, declaren des de Compromís. Actualment, hi ha 300 pisos per a rehabilitar, i l’IVSSA té paralitzat el pla de rehabilitació de vivendes.

A més, “l’IVSSA tampoc es vol ocupar d’arreglar problemes estructurals de les finques, com el podriment dels forjats sanitaris de les vivendes o la humitat, que provoca una greu proliferació d’insectes, ni vol reparar els timbres trencats, les bústies de correu deteriorades, els escalons partits o les llums de les escales quan es fonen”.

I tampoc fa res per normalitzar la situació administrativa de les finques (organitzant i nomenant presidents d’escala). En este sentit, la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha destacat que “fa poc han pujat els lloguers en la Coma, i això no s’ha correspost amb un canvi d’actitud de la gerència de l’IVVSA, perquè la despreocupació pel barri continua sent la mateixa”.

Per a Ripoll, “unes vivendes dignes són la base d’una vida digna. Si l’IVSSA no aporta els diners necessari per a rehabilitar el barri, la vida en la Coma s’anirà deteriorant cada vegada més, ¿En què es nota que la Coma és un barri d’acció preferent? En res”.

Però el que és més preocupant és que l’equip de Govern municipal, amb el seu alcalde al capdavant, no està fent res perquè la Coma isca de la marginalitat. Segons Ripoll, “l’alcalde hauria de ser el primer que encapçalara una marxa a l’IVSSA perquè aportaren els diners necessaris per a rehabilitar el barri, però la seua passivitat és pasmosa, ell diu a tot que sí, però quan es parla de compromisos reals amb els veïns es gira d’esquena i desapareix”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here