Compromís demanda l’equip de Govern per atemptar contra els drets fonamentals al no facilitar informació

293

El regidor d’Iniciativa del Poble Valencià i portaveu del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Picanya, Xavier Rius, ha presentat una demanda per protecció de drets fonamentals contra l’actuació del alcalde, Josep Almenar, el qual, en representació de l’Ajuntament “està negant la informació necessària i bàsica per a l’exercici de les seues funcions de regidor”.
Segons Rius, en la majoria de peticions d’informació i documentació, les contestacions “són d’allò més pintoresques” i cita el cas d’una baremació d’aspirants a beques de la Diputació, en la qual la seua contestació ha estat reproduir la llista existent a la web municipal i el criteri o barem aplicat, però no els resultats dels aspirants amb els punts atorgats i el dels aspirants rebutjats que era el que es demanava.

“Un altra cas curiós és quan es demanà el perquè l’utilització dels colorins en el frontó municipal amb l’impacte visual que suposava en l’horta i la contestació fou que els colors són els de l’arc de Sant martí i els dies de pluja, en l’horta també es veuen eixos colors o, per exemple, el detall d’unes factures extrapressupostaàries conegudes l’any 2009 que afectava a anys 2006 i 2007 què després de 3 escrits i 3 peticions verbals en Comissions i Plenari, per fi, se’ns detallaren dos anys després, fa unes setmanes”, explica el regidor de l’oposició.

Però, la goteta que ha fet vessar el got, ha estat la informació de l’expedient de la instal•lació de la gespa del camp de futbol municipal, ubicat al poliesportiu. La informació ha estat demanada per escrit a la legislatura anterior i, en aquesta, es sol•licità l’accés físic a l’expedient. “Ni s’ha rebut contestació, ni s’ha permès al regidor l’accés a l’expedient, malgrat l’empar legal que assiteix al regidor en l’exercici de les seues funcions de control de l’exercici de poder de l’alcalde i de l’equip de Govern”, assenyalen des de Compromís.

Una vegada instal•lada la gespa, l’Ajuntament feu un acte d’inauguració i a la web municipal consta com “obra financiada per l’Ajuntament” la qual cosa entra en contradicció amb la resposta donada a la regidora d’Iniciativa de l’anterior legislatura, quan aquesta l’inquirí en una Comissió Informativa d’Urbanisme per la gespa del camp, i qui l’havia pagada i, verbalment, contestà: “el promotor del PAI”.

Després d’un repàs del pressupost i les seues partides, Compromís afirma que l’esmentada obra no ha estat finançada per l’Ajuntament, “contràriament a allò que publcita l’equip de Govern en la web municipal”.

Des de Compromís, volen arribar al fons d’aquest tema “per garantir la correcta actuació municipal, les contraprestacions que puga rebre la promotora o no per eixa aportació extra, quina empresa feu l’obra en una instal•lació pública, qui l’autoritzà, perquè no es feu servir els tràmits d’obligat compliment per part de l’Ajuntament, etc”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.