Compromís demanarà a les Corts i als Ajuntaments de l’Horta accelerar la creació de l’Autoritat de Transports Metropolitans

417

La diputada i portaveu de Compromís a la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports en les Corts, Belén Bachero, s’ha reunit al parlament valencià amb representants dels grups municipals de Compromís de municipis de l’Horta per a tractar les iniciatives a les Corts i mocions sobre transport públic metropolità que es presentaràn als consistoris de la comarca este mes de març, “donada la situació tan delicada que travessa, amb serveis i freqüències insuficients, recorreguts i horaris inadequats, i vehicles en ocasions obsolets”.

Compromis Horta Agencia Movilitat Transport

En esta iniciativa de Compromís s’insta a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori a fer públic el calendari per a crear i posar en funcionament l’Autoritat única de Transports Metropolitans. Compromís demana que en este procés es tinga en compte l’opinió dels ajuntaments involucrats, que es cree un òrgan consultiu i que es contemplen totes les mesures transitòries necessàries per a assegurar el transport públic fins que el nou servei estiga operatiu.

El document de la coalició també insta a la Conselleria a informar sobre la previsió pressupostària amb la qual es pensa dotar a l’àrea metropolitana per al manteniment del transport públic fins a que es constituïsquen definitivament els òrgans gestors metropolitans.

Bachero recordà que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha manifestat la voluntat de crear una Autoritat única de transport d’àmbit metropolità amb la dotació competencial i pressupost adequat”.

Els grups municipals de Compromís de la comarca de l’Horta han mostrat la seua preocupació per la lentitud i manca d’informació suficient “amb la qual s’està desenvolupant la constitució d’este nou organisme supracomarcal”.

Compromís recorda que la Conselleria té la potestat de garantir la mobilitat de les persones, planificant i mantenint les infraestructures de transport interurbà, segons la Llei 6/2011, d’1 d’abril, de la Generalitat, de Mobilitat de la Comunitat Valenciana.

“L’existència de l’Autoritat de Transports Metropolitans permetrà subscriure amb l’Estat el Contracte Programa que donarà accés a subvencions adients per al manteniment i impuls d’un transport públic metropolità eficient, tal i com des de fa molts anys ja gaudeixen les àrees metropolitanes de Madrid i Barcelona”, segons Belén Bachero.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.