Compromís demana que la sala d’exposicions del Gran Teatre de Paterna porte el nom de “Jeroni”

1 lecturas

Compromís per Paterna ha presentat una moció al pròxim plenari municipal proposant l’adhesió de l’Ajuntament al manual de bones pràctiques professionals en les arts visuals. En 2007 el Ministeri de Cultura, juntament amb associacions de directors i expositors de museus, varen elaborar un document de Bones Pràctiques en Museus i Centres d'Art a més de demanar que es pose el nom de Jeroni a la sala d’exposicions del Gran Teatre Antonio Ferrandis.

Com a resultat d'este acord, en maig de 2008, la Unió d'Associacions d'Artistes Visuals va elaborar un Manual de Bones Pràctiques professionals en les arts visuals, consensuat per tot el sector, i que recull, entre altres regulacions, com ha de ser la relació entre l'Ajuntament com a entitat pública i els artistes del poble, segons han informat fonts de la formació.

En este sentit el portaveu municipal de Compromís, Juanma Ramón, ha destacat que “Paterna, compta amb un gran nombre d'artistes visuals de reconeixement nacional, estatal i internacional. Este fet dóna a la nostra vila una riquesa cultural que l'Ajuntament ha de valorar i potenciar. És deure de l’Ajuntament assegurar una relació professional adequada amb els artistes del nostre municipi, per la qual cosa el Manual de les Bones Pràctiques, és un pas endavant en favor del creixement d’aquest sector a la nostra ciutat”.

“L'Ajuntament, tant en les programacions d'exposicions municipals com particulars, ha de vetlar pels interessos i els drets dels autors paterners i paterneres. És pràctica tradicional que l'Ajuntament “suggerisca” als autors la donació d'una obra com a contraprestació per l'exposició realitzada. Un fet que per a nosaltres s’hauria de corregir, en qualsevol cas l’Ajuntament deuria de comprar un obra a l’artista a preu pactat, a més de deixar que puguen vendre les seues obres exposades durant les exposicions que realitzen”, indiquen des de la formació valencianista.

Per concloure Juanma Ramón ha informat que “assumir el que proposa este manual, ajudarà a protegir els drets dels autors professionals, esclarirà amb transparència la relació de l'Ajuntament amb ells i a més a més promocionarà i potenciarà la creació artística al nostre poble, ja que els autors es trobaran amb una seguretat que ara mateix no tenen”.

Reconeixement a l’artista local “Jeroni”

En esta mateixa moció Compromís per Paterna proposa, com homenatge a la seua trajectòria artística, que l’actual sala d’exposicions del Gran Teatre Antonio Ferrandis porte el nom de Pep Herrero “Jeroni”, il·lustre artista paterner i de reconegut prestigi que va faltar el passat més de juny.

“És de rebut donar la importància que mereixen els nostres artistes locals, gent de la que ens podem sentir més que orgullosos per portar el nom de Paterna inclús fora de les nostres fronteres, referents de la nostra cultura, com ha estat el cas de Jeroni, que han aconseguit ser profetes en la seua terra”, ha conclòs el portaveu municipal de Compromís Juanma Ramón.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.