Compromís demana la suspensió cautelar de la funcionarització de 9 treballadors per dubtes sobre la legalitat del procés

0
80
Bankia

En maig de 2011, l’Ajuntament de Picanya publicà al Butlletí Oficial de la Província (BOP) un edicte sobre les bases que han de regir el procés d’adaptació del règim jurídic a la naturalesa dels llocs que ocupen (funcionarització) de 9 persones amb contracte laboral indefinit. Compromís ha presentat un recurs per via judicial per tal que es declare nul l’edicte i la suspensió cautelar del procés per considerar que pot haver irregularitats.
Compromís per Picanya, per mitjà del seu regidor d’Iniciativa del Poble Valencià, Xavier Rius, ha formalitzat davant del jutjat la denúncia del decret d’Alcaldia pel qual es convoca un procés de “funcionarització” de personal laboral de l’ajuntament.

Des de Compromís asseguren estar d’acord amb els processos de funcionarització del personal laboral “però sempre que es facen d’acord ambla legalitat vigent i, en aquest cas, entenen que no es pot fer, ja que de ser així, es validaria que un alcalde fera un contracte laboral a un amic, un afiliat al seu partit o un familiar sense cap selecció i, després d’uns anys, el funcionaritza en una convocatòria exclusiva (només es pot presentar ell a la seua plaça) i fins i tot amb una reducció de proves i exigència, notable”.

La coalició demana en juliol, informació dels processos pels quals se seleccionà a les persones afectades ara per la funcionarització i encara no han rebut contestació. Per això, assenyalen els seus temors de que estes persones “foren contractats al marge de la publicitat i igualtat i sense mèrit ni capacitat”.

Tot i així, Compromís ha advertit de que defensarà que si alguna de les persones ha estat legalment contractada, sí que puga funcionaritzar-se.

“Ja en la legislatura passada proposàrem que es regularitzara la contractació de l’Ajuntament, però sembla que no interessa. Es presentà una recurs d’alçada al decret, però la contestació fou negativa. Malauradament, per defendre els interessos de la ciutadania, només ens queda la viu judicial”, recorden ara des de la coalició.

“La ciutadania demana participació, transparència, ètica en la gestió, està farta de la corrupció i alguns s’entesten en no posar els mitjans per subsanar-ho. Des de Compromís, malgrat que sembla que estiguem sols en aquesta defensa de l’ètica de la gestió, continuarem, pese a qui li pese”, ha manifestat el regidor Xavier Rius.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here