Compromis demana la ràpida intervenció de Generalitat, Diputació i Ajuntament per a evitar mals majors en la ‘catedral de l´Horta Nord’

311

Compromís per Foios ha demanat la ràpida intervenció de les autoritats municipals i de la Conselleria de Cultura en defensa del patrimoni monumental del poble ja que tres exemplars del tipus Ficus Benjamina de la plaça del Poble posen en perill l’església monumental i les cases veïnes
L’església de l’Assumpció un edifici d’estil barroc, obra del mestre Josep Mingues que data de 1730 i és l’església més gran de l’Horta, no debades és coneguda com a la Catedral de l’Horta Nord.

Per això, Sergi Ruiz, portaveu de Compromis per Foios, alerta de l’aparició al llarg de la part inferior del mur nord de l’edifici de les arrels dels tres Ficus que es plantaren en la plaça del poble ara farà més de10 anys.

Este tipus d’arbre monumental a mesura que augmenta el seu tamany desenvolupa unes arrels laterals que naixen de les principals i en el cas de crèixer al costat d’un edifici, s’extenen sobre la seua superfície i penetren per juntes i obertures i poden arribar a fer malbé la construcció.

Segons Ruiz, “els problemes estructurals de l’edifici són ben coneguts. L’absència de contraforts i les humitats provocades per les filtracions de la sèquia que passa arrimada a la paret nord han afectat de sempre als murs i ara l’aparició d’este nou problema també pot afectar els edificis colindants”.

Per això, des de Compromis “requerim la intervenció de la Diputació i de la Conselleria de Cultura, responsables del patrimoni monumental”, i per això
en el plenari de l’ajuntament del pròxim dia 26 de novembre, Compromís per Foios presentarà una moció per demanar un informe als tècnics responsables de la rehabilitació de l’Església i una actuació immediata per a protegir i solucionar este problema.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.