Compromís demana en Les Corts un consultori auxiliar per a Quart de Poblet

693

El passat 10 d’octubre, es va presentar per part dels síndics del grup parlamentari Compromís a Les Corts Isaura Navarro i Fran Ferri, una Proposició No de Llei de tramitació ordinària per a impulsar la construcció d'un nou consultori sanitari auxiliar a Quart de Poblet.

ubicacio-consultori-auxiliar-quart
Ubicació proposta per al consultori auxiliar.

La petició demana que es prenen les mesures oportunes, entre la concessionària de l'area de salut de Manises i la Conselleria de Sanitat per construir el nou centre al carrer María Zambrano de Quart de Poblet, així com a prendre les mesures necessàries per a que el projecte puga començar el més prompte possible.

El Departament de Salut de Manises cobreix la demanda sanitària de al voltant de 195.000 persones procedents dels 14 municipis adscrits al seu departament: Manises, Bunyol, Alboraig, Macastre, Yàtova, Xest, Xiva, Quart de Poblet, Godelleta, Turís, Loriguilla, Riba-roja de Túria, Aldaia i Mislata.

El servei d'aquest Departament inclou deu centres de salut, deu consultoris locals i setze unitats especials integrades en els centres de salut. No obstant açò, des de fa uns anys, el municipi de Quart de Poblet va començar a sol·licitar la construcció d'un consultori auxiliar, atés que el Centre de Salut de Quart de Poblet no reuneix les condicions suficients per a donar un servei sanitari adequat.

A més de per assegurar una cobertura de qualitat per a tots els habitants del municipi, és necessari per facilitar l’accés de les persones majors als serveis sanitaris; actualment les persones que viuen allunyades del centre de salut han de desplaçar-se fins a un quilòmetre. Per a les persones majors que han de realitzar els desplaçament a peu, una caminada d'un quilòmetre suposa un esforç considerable.

Els municipis de Yátova, Xiva, Godelleta, Loriguilla, Macastre, Manises, Mislata i Alboraig compten ja amb consultoris auxiliars, alguns d'aquests municipis com Manises compten fins i tot amb dos consultoris.

Segons el portaveu de Compromís per Quart a l’Ajuntament de Quart de Poblet, Xavi Torres, “desde fa molts anys, totes les forces polítiques del poble han estat d’acord en la necessitat de construir un consultori auxiliar al barri de La Cebollera y Santa Cecilia, un tema que s’ha inclòs també als programes electorals”. Segons Torres, “esta és una fita històrica per a que es puga fer realitat una demanda de la ciutadania i que es puguen atendre les necessitats de les més de 24.000 persones que viuen a Quart de Poblet, especialment a aquells que es troben amb majors dificultats d'accés cap al centre de salut ja existent”.

El portaveu de Compromís també ha manifestat que “han segut nombroses les queixes i peticions de les veïnes i els veïns que sol·liciten la construcció d’un consultori sanitari auxiliar. Ara pareix que el nostre Ajuntament disposa d’un local en la zona, que n’hi ha voluntat i pressupost per a fer-ho desde Conselleria. Hem d’aconseguir que el més prompte possible siga una realitat en benefici de la demanda dels ciutadans que han vist passar els anys amb promeses incomplides”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.