Compromís demana al ple que rebutge la proposta de cedir sòl públic escolar a empreses privades

0
111
Bankia

Compromís per Foios ha presentat una moció al ple de l’Ajuntament perquè rebutge la proposta de la Generalitat de posar sòl públic municipal d’ús escolar a disposició d’empreses privades amb el pagament d’un cànon per a la cessió de terrenys públics.
Per al regidor de Compromís Gumer Ynarejos “esta decisió de la Generalitat és una aposta més per la privatització d’un servici públic i una mostra de la dificultat del govern valencià per a garantir l’ensenyament públic”. Ynarejos opina que, amb aquest plantejament, els col•legis serien centres concertats, és a dir, privats subvencionats amb fons públics, i gaudirien d’una concessió de 75 anys durant els quals serien explotats per l’empresa privada.

Des de Compromís asseguren que no s’entén esta decisió “perquè tampoc no garanteix la qualitat de l’ensenyament, ni la llibertat d’opció” i, a més, “les escoles concertades també tenen problemes per a cobrar les subvencions que la Generalitat té compromeses. D’on pensa traure els diners el govern valencià?”, es pregunten des de la formació municipal.

Ynarejos tem que totes estes disposicions legislatives siguen “una cortina de fum en estos temps de grans dificultats econòmiques per al Govern Valencià. Han sigut molts anys de malbaratar els recursos públics i no atendre els compromisos com la gratuïtat dels llibres de texts o els mapes escolars”, diu el regidor.

En la mateixa moció, Compromís pregunta sobre la situació en què s’hi troba el projecte d’adequació i ampliació del CP Mare de Déu del Patrocini. “Projecte que suposava una inversió de 3 milions d’euros i que a hores d’ara no sabem com ha quedat.

A més, volem recordar que en desembre de 2008 es va fer una adjudicació provisional per a la redacció del projecte i direcció d’obra per un import de 175.000 euros”, expliquen.

Ynarejos considera que el govern municipal de Foios ha de ser “més ferm i bel•ligerant amb la Conselleria d’Educació, entre altres coses perquè la falta d’esta inversió provoca dificultats a les famílies de Foios. A més també volem saber d’on es trauran els 15.000 metres quadrats que el PP de Foios ha oferit a la Conselleria d’Educació si el PGOU no s’ha discutit, ni tramitat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here