Compromís demana al Govern central un túnel per a connectar V-30 i A-3 con demanava Xirivella en 2016

897

Compromís vol un túnel per a connectar V-30 i A-3 i no un pont com vol el Ministeri Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en la licitació que va traure recentment per a redactar el projecte.

L'alternativa que planteja Compromís es que la connexió es faça tal com demanava l’Ajuntament de Xirivella en 2016: per mitjà d’un túnel per baix del nou llit del Túria, igual que fa el metro.

Compromís també demana que la construcció d’este túnel es vincule a millores substancials en mobilitat sostenible: un carril per a vehicles d’alta ocupació (VAO) i un pas segur per a vianants, persones amb mobilitat reduïda i bicicletes que salve el riu i que connecte les dos parts de Xirivella.

Esta va ser la principal conclusió de la reunió que tingueren els representants dels municipis afectats, Xirivella, Alaquàs, Aldaia, Quart, Mislata i Valencià amb el diputat Joan Baldoví i amb Imma Orozco, secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge.

Durant la reunió es van debatre diverses propostes per a coordinar la reivindicació i implicar les diverses administracions afectades: des dels ajuntaments fins als governs autonòmic i espanyol.

Ricard Barberà, promotor de la reunió i exalcalde de Xirivella, el principal municipi afectat.¡, ha explicat que "la solució que proposa el Ministeri es tracta d'una obra que naix antiquada i es regeix pels mateixos cànons amb què es va iniciar la construcció de l'actual autovia, però en diferents temps, tractant-se a més d'una solució que amb el temps es demostrarà insuficient. No són paraules meues sinó de José Luis Ábalos, en una pregunta parlamentària formulada quan estava en l’oposició, en 2017".

Barberà també ha sugerit al Ministeri "a seure a negociar i constituir un grup de treball d’abast metropolità amb els municipis, l'equip redactor del projecte, el Ministeri i la Conselleria".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.