Compromís critica que la Policia Local de Torrent haja perdut el 25% de la plantilla des de 2015

548

Compromís per Torrent critica que la Policia Local de Torrent ha perdut el 25% de la plantilla des de juny de 2015 ja que dels 107 agents locals en funcions policials operatives al 2015 s’ha passat a una xifra aproximada de 75 en l’actualitat.

Policia Local TorrentCompromís explica que les jubilacions i les peticions de trasllat han minvat els efectius que patrullen els carrers de la capital de l’Horta Sud “i actualment els anomenats ‘operatius’ s’han reduït a entre 75 i 80 depenent de les circumstàncies del servei”.

Compromís per Torrent considera aquestes xifres “com a preocupants, donant un resultat d’1 policia local operatiu per cada 1050 residents” i que seria encara més preocupant, segons la formació nacionalista, si la Comissaria de la Policia Nacional no hagera incrementat, en el mateix període de temps, els seus agents en més d’un 100% d’efectius.

No obstant, des del grup municipal alerten que hi ha funcions i competències exclusives de la policia local que van més enllà de la delinqüència i que queden sense cobrir, repercutint negativament en les necessitats que demanden els veïns i les veïnes.

Pau Alabajos, portaveu de Compromís al consistori, ha recordat que, des de 2015 fins l’actualitat, el govern de Jesús Ros no ha convocat cap procés selectiu per a cobrir totes aquestes baixes d’efectius, qüestió incomprensible per a Compromís, “més encara si es té en compte que la Llei d’Estabilitat Pressupostària autoritza a cobrir el 100% de les baixes per tal de mantindre les plantilles de les forces i cossos de seguretat, entre les que hi figuren les policies locals”.

Addicionalment, els valencianistes han denunciat que tant la regidora de seguretat com el propi Ros “també s’han negat contínuament” a la creació d’una una borsa d’agents comissionats provinents d’altres ajuntaments, que puga suplir temporalment la falta d’efectius per a cobrir els llocs de treball perduts.

Finalment, Alabajos ha explicat que aquesta “manera de funcionar” ha dut a Ros a suplir la falta d’efectius amb un ús desmesurat de les hores extres en l’actualitat ·una solució que ha disparat el cost per agent, tenint en compte que les jornades extres entre setmana tenen un cost de 240 euros per policia, mentres que en cap de setmana es dispara fins als 320 euros”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.