Compromís considera que el PP té “falta d’interés” per tenir uns comptes clars

297

El regidor de Compromís per Foios Gumer Ynarejos ha mostrat el seu malestar perquè el govern del PP no compleix les seues obligacions a l’hora de presentar els comptes de l’Ajuntament. A la falta de presentació davant la Sindicatura de Comptes de la liquidació de 2009, s’uneix ara el fet conegut de què tampoc ha presentat els comptes de 2010 en temps i forma, és a dir, abans del 31 de març de 2011.
Per a Compromís, és important que les institucions complisquen amb la legislació, ja que açò significa “un greu incompliment de les seues obligacions i suposa un mal exemple per als veïns”. A més, des del grup municipal, es pregunten “si l’Ajuntament no complix amb les seues obligacions, què farà amb els ciutadans que no facen cas de les seues”.

Ynarejos es planteja si és que l’equip de Govern no té interés perquè se sàpien els comptes o, “el que és pitjor, si té alguna cosa que amagar”.

“El govern del PP de Foios sap que és una obligació que no pot eludir i en l’últim ple així ho vam manifestar”, diuen des de la formació municipal ja que és un deure informar el govern d’Espanya com ve recollit en la Llei d’Economia Sostenible “i és un tràmit que se sap que s’havia de realitzar des del mes de març passat”.

Per a Ynarejos, “la situació dels consistoris és suficientment preocupant com perquè els responsables municipals no tinguen els comptes clars i a l’abast dels ciutadans de les seues localitats”.

“Per a nosaltres tindre els comptes clars i al dia és un dels temes prioritaris en estos moments, tenint en compte que els proveïdors del nostre Ajuntament estan cobrant amb més de sis mesos de retard”, asseguren des de Compromís i afegeixen que exigiran que els pressupostos dels pròxims anys “es presenten acompanyats de les liquidacions i d’un pla de finançament i sanejament de l’economia municipal”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.