Compromís acusa l’alcalde de “menysprear” el patrimoni arqueològic de Paterna

202

El grup de Compromís per Paterna ha acusat l’alcalde del municipi, Lorenzo Agustí, de “menysprear” el patrimoni arqueològic de la localitat al permetre que els dos peons d’arqueologia que treballen actualment al Museu de Ceràmica siguen acomiadats per ordre del regidor d’Hisenda, Manuel Palma.
La coalició explica que les dos persones afectades formen part dels pròxims acomiadaments que es preparen en l’empresa Gestión Servicios de Paterna (Gespa), com a conseqüència de les instruccions del regidor del PP, Manuel Palma, sobre la reducció de costos en els serveis encomanats, i d’on resulta que l’encomana de peons d’arqueologia no té consignació pressupostària.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “no sabem ben bé quin és el criteri que s’ha seguit per a prescindir d’estos llocs de treball, perquè no s’ha valorat en cap moment la feina que fan, que és molt complexa. És tracta d’una tasca fonamental per a que les exposicions arriben al públic, realitzada per treballadors que tenen una formació, uns coneiximents tècnics i una experiència de molts anys. I en cas que en un futur es reemplaçaren, no és un reemplaç fàcil i que puga fer qualsevol persona”.

Ramón també ha criticat les formes a l’hora de comunicar estes decisions que afecten al Museu de Ceràmica de Paterna i al patrimoni històric del municipi, perquè “ni el mateix director del Museu sap, a data de hui, que el proper 1 de setembre es produirà la rescissió d’esta encomana. És a dir, que estes dos persones se n’aniran a l’atur, sí o sí”.

A més a més, el regidor Ramón subratlla que “la poca consideració” que es té cap al patrimoni arqueològic també es plasma en les “pésimes condicions” de totes les restes arqueològiques que es troben a les instal•lacions museístiques, on basquets plens van apilant-se des de fa dècades, envoltats de brutícia i a l’aire lliure. “Si este és el respecte que hi ha davant el passat històric del poble, no ens estranya que amb els treballadors, que tenen nom i cognoms, tampoc es tinga cap contemplació”, assenyala el regidor.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.