Compromís acusa a PP i PSPV de plegar-se a la constructora de les VPOs i obrir la oferta als no veïns de Foios

444

Compromís Per Foios ha calificat de "fracàs" la primera experiència d’adjudicació per sorteig de VPO, ja que segons Sergi Ruiz, responsable d’urbanisme de Compromís, sols 23 persones, de les 200 inscrites, han mostrat interés en adquirir-ne alguna. Ruiz també lamenta la decissió de PP i PSPV en el passat ple extraordinari de votar a favor de la proposta de l’empresa de l’alliberar l’obligació de vendre les vivendes als joves de Foios.
Per a Ruiz, la justificació del PP i PSPV resulta una excusa fàcil, ja que pensa que "no es poden excusar en el mercat immobiliari per a explicar que els joves de la localitat no compren vivendes de VPO".

Des de Compromís afirmen que "hui hi ha en la nostra localitat demanada de vivenda de protecció, però els preus són molt elevats, i el que ens preocupa és que alguns joves decidesquen comprar en les localitat pròximes a Foios".

Compromís lamenta que el govern del PP i el PSOE hagen caigut en el fatalisme i critica l’escàs interés en la proposta d’alternatives i en la negociació amb l’empresa.

"Entenem la baixa resposta de la demanda pel preu excessiu, fora del que actualment és el mercat, però no podem compartir la manca de seguiment de l’ajuntament del preu final que ha aplicat l’empresa a eixa promoció", afirma Sergi Ruiz. "El nostre grup municipal proposà al govern municipal del PP i al PSOE una alternativa que podia ser possible, no hi ha hagut informe en contra", diu el responsable municipal.

Consistia a separar els garatges, amb la qual cosa s’abaratia la vivenda en uns trenta mil euros. A més, Compromís considera que es podia abaratir el preu, perquè l’empresa ha aplicat el preu màxim autoritzat per la Generalitat en l’any 2008 i l’ajuntament vengué el solar al preu de protecció pública de l’any 2006, molt per davall de l’aplicat a les VPO, per tant , entenem, que l’empresa té marge per fer una rebaixa del preu de venda.

Per tot aixó Compromís acusa al PP i al PSOE de "plegar-se a l’hora de negociar a les exigències de l’empresa i renunciar a possibles alternatives i deixar en mans de l’empresa el futur de l’adjudicació de les VPO, tot abandonant els joves de Foios en la difícil tasca d’adquirir una vivenda a preus de vertadera protecció pública".

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.