El futur Centre de Dia de Meliana disposarà de entre 60 i 100 places per posar fi al “dèficit assistencial” a l’Horta Nord

1123

La Diputació de València, la Generalitat i els ajuntaments continuen harmonitzant les seues accions en matèria d’infraestructures socials. En aquest sentit, la vicepresidenta de la Corporació provincial, Maria Josep Amigó, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, representants de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’alcalde de Meliana, Josep Riera, han mantingut una reunió de treball amb el propòsit d’establir les bases per a l’execució del projecte de construcció d’un nou Centre de Dia per a persones majors amb una disposició d’entre 60 i 100 places. Unes actuacions per a les quals la Diputació de València aportarà una dotació pressupostària de 3.706.437 euros al llarg dels exercicis 2018 i 2019.

Amigó ha destacat que mitjançant la dotació d’aquestes infraestructures socials “perseguim que la gent gran no tinga que acudir a una residència davant la mancança de places públiques als Centres de Dia”. En aquest sentit, la vicepresidenta ha subratllat “la sensibilitat dels alcaldes en atendre les peticions de la ciutadania, i de forma molt especial, de la gent més gran”.

Així mateix, la vicepresidenta ha considerat la materialització d’aquest projecte com a “modèlic” pel que respecta “a la col·laboració insterinstitucional: l’Ajuntament aporta el sòl o els edificis municipals a rehabilitar; la Conselleria estableix les prioritats a partir de criteris objectius i s’encarrega de cobrir les despeses derivades del funcionament dels centres; mentre que la Diputació finança la seua construcció”.

Entorn proper

En concret, aquest projecte naix amb una clara vocació comarcal. D’ahí l’elevat nombre de places que s’habilitaran, amb el propòsit de donar resposta als municipis dels voltants. El nou centre s’ubicarà a l’eixida de l’antiga carretera direcció a Barcelona i s’habilitarà un carril bici per a facilitar les comunicacions.

L’alcalde de Meliana, Josep Riera, ha assegurat que es tracta d’un projecte “molt sol·licitat des de fa temps, sobretot pel col·lectiu de gent gran”, ha explicat. “Hem buscat un espai que gaudeix d’una certa centralitat, no només respecte de Meliana, sinó també per a la resta de municipis confrontants. La finalitat és intentar que la gent gran puga portar la seua vida amb normalitat, en l’entorn més pròxim i mantenint les amistats i rutines”, ha declarat.

Per la seua part, la diputada responsable de l’àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha qualificat de “molt satisfactòria” la col·laboració entre administracions. “Ja s’han acabat les confrontacions. És el moment d’unir esforços i treballar per a les persones”, ha destacat Berenguer.

Les ajudes que gestionarà Benestar Social van destinades directament “a millorar la qualitat de vida de les persones”. Actuacions necessàries, ha assegurat, “per donar resposta als seus problemes i millorar la seua qualitat de vida”, en aquest cas, a través d’aquests centres que seran “llocs de trobada i socialització”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.