El CECOPAL d'Alaquàs supervisa les actuacions del Pla Municipal contra Inundacions

9 lecturas

L’alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, ha reunit aquest matí el Comité Especial de Coordinació d’Emergències (CECOPAL) amb l’objectiu de continuar supervisant, coordinant i adoptant els procediments d’actuació que, en cas de ser necessaris davant l’amenaça de fortes pluges, quedarien activats de forma immediata.

Durant la reunió, entre altres qüestions, s’ha revisat amb deteniment el Pla Municipal d’actuació i el protocol que determina l’organització, criteris operatius i les mesures d’intervenció que es durien a terme davant el risc d’inundacions. Per això, s’ha posat especial èmfasi en els equips que formaran part del pla així com en les infraestructures necessàries i la neteja de la xarxa de clavegueram.

A més, de forma preventiva i amb la finalitat de garantir les millors condicions de les infraestructures de gestió d'aigua pluvial i evitar inundacions, l'Ajuntament d'Alaquàs, a través del departament de Serveis Urbans, ha intensificat durant les últimes setmanes les tasques de manteniment i neteja de cunetes de les carreteres que envolten el municipi, arquetes i pous de recollida d'aigua de pluja, així com embornals dels carrers i avingudes del terme municipal d'Alaquàs. També s’ha procedit a la retirada i condicionament d’espais on s’ha detectat la caiguda de branques seques i acumulació de vegetació.

Tot i que no s’han registrat incidències ressenyables per pluges durant la pasada nit, es continua pendent de les alertes per fortes pluges i fenòmens meteorològics adversos. L’Agencia Estatal de Meteorologia (AEMET)ha declarat alerta groga fins a les 21 hores a la província de València per l'amenaça de tempestes amb fortes ratxes de vent (possibilitat de calamarsa se situa a l'interior).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí