CC.OO. demana als grups polítics un protocol contra l’assetjament laboral per a l’Ajuntament de Paiporta

721

Un dels fenòmens més desagradables en el lloc de treball és l'assetjament laboral o mobbing. Per tal motiu, i davant la falta d'un Protocol Municipal de Prevenció i Eradicació de l'Assetjament en l'Àmbit Laboral de l'Ajuntament de Paiporta, la secció sindical de CC.OO. d'aquest Ajuntament ha proposat l'elaboració d'aquest protocol als grups polítics municipals i resta de les seccions sindicals per a establir un model d'actuació comuna en l'àmbit de les relacions laborals.

El protocol, segons CC.OO. hauria de partir del principi de “tolerància zero” enfront de qualsevol tipus d'assetjament en el treball, propugnar mesures i estratègies preventives i proporcionar, al seu torn, un procediment d'actuació per a atallar, si escau, les mateixes en aqueix Ajuntament de l´Horta Sud, així com un sistema de garanties i suports suficients per a totes i tots els empleats públics.

Des de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CC.OO. es proposa com a model a seguir el protocol d'assetjament laboral de Generalitat i el reglament de les unitats de resolució de conflictes, ja que “és un document molt nou perquè treballa de forma preventiva els conflictes i violències que es donen en l'àmbit laboral”. A més, dit protocol gaudeix d'un gran consens en haver sigut negociat amb una participació molt activa de les organitzacions sindicals.

Actualment són diversos els ajuntaments de la Comunitat Valenciana que han aprovat un protocol d’aquestes característiques, entre ells València, Godella, Asp, Elda, Santa Pola i també altres municipis d'altres autonomies com Albacete, Madrid, Fuenlabrada, etc…

Segons la secció sindical, fins i tot, en alguns municipis un jutge ha obligat a aprovar un protocol contra l'abús laboral com va ocórrer en 2016 a l'ajuntament alacantí de Torrevella. Així, l'objectiu de CC.OO. és que a Paiporta també s'aprove aquest protocol i, “si pot ser, amb un ampli consens o unanimitat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.