Catarroja utilitza un tractament innovador contra la processionària

627

L’Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria de Parcs i Jardins, ha iniciat un tractament innovador i alternatiu contra la plaga de la processionària. Es tracta de l’endoteràpia, un mètode que consisteix a a injectar en els troncs dels arbres una substància fitosànitària que va directament al sistema vascular dels pins.

tractament-processionaria-catarrojaEl tractament dura al menys dos anys i té una sèrie d’avantatges respecte als mètodes tradicionals. Té un mínim impacte en les persones i els animals, ja que no hi ha contacte amb el producte. D’esta manera la seua aplicació és innòcua i respecta altres insectes beneficiosos com per exemple les abelles. Així mateix, el seu impacte en el medi ambient també és molt més reduït ja que no s’aplica indiscriminadament i la quantitat de producte utilitzat és molt reduïda.

Al llarg de dues setmanes els operaris han aplicat este tractament en els pins dels parcs i jardins de la població que, a partir d’ara estan més protegits contra esta plaga.

Diversos mètodes de lluita contra la plaga

La processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) és una plaga del pi que provoca una forta defoliació i pot fer perillar les masses jóvens en zones de difícils condicions climàtiques o de sòl, però la preocupació més gran és l'efecte de les erugues sobre les persones i mascotes, que poden provocar reaccions urticants o al·lèrgiques, en alguns casos severes.

Per a controlar les poblacions d'esta espècie i minimitzar estos efectes en pins i persones es poden utilitzar diferents mitjans físics, biològics i químics.

Els mitjans físics passen per l'eliminació de les bosses quan les erugues estan dins, tallant-los, apilant-los i incinerant-los, mètode especialment útil en arbres jóvens. A Catarroja en els darrers anys s'han llevat les bosses manualment.

Els mètodes de lluita biològica consistixen a usar feromones per a capturar els mascles adults en trampes, útil en zones de baixa densitat, i es complementen amb altres mètodes de lluita biològica, com el foment de fauna predadora per mitjà de la instal·lació de caixes-niu per a aus insectívores, rates penades i el trasllat de formiguers de formiga roja. Recordem que en Catarroja l'any passar també s'hi varen instal·lar hotels per a rates penades.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.