Catarroja sol.licita al Ministeri de Foment i a la Generalitat que se senyalitze el Port de Catarroja en les principals carreteres

1373

L’Ajuntament de Catarroja ha sol.licitat al Ministeri de Foment, a la direcció general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Urbana de la Generalitat Valenciana i a la secretària autonòmica de l’Agència Valenciana de Turisme la millora de la senyalització de les principals vies d’accés a la localitat.

En concret, els ha demanat que s’indique el trajecte fins al Port de Catarroja i el Parc Natural de l’Albufera en la V-30 i V-31 (competencia del govern espanyol) i en les carreteres de competència autonòmica com ara la CV-400, CV-33 i CV-36 que no compten amb cap senyalització al respecte.

Per al Consistori, “el Parc Natural de l’Albufera i el Port de Catarroja són dos dels espais més emblemàtics que tenim els valencians i actualmente no estan senyalitzats en cap de les principals vies d’accés”. A més, “falta una rotulació evident del municipi de Catarroja, un dels més importants de la comarca per población i interés”.

En este sentit l’any passat es van renovar les senyals del municipi per a millorar les indicacions a l’hora de desplaçar-se al Port de Catarroja. També s’han col.locat senyals homologades del Parc Natural en este paratge per a indicar el trajecte de diverses rutes o per a explicar la riqueza de la fauna i la flora autòctones.

L’Ajuntament també ha iniciat una política de promoció turística dels seus espais naturals. Ha fet una demostració de l’elaboració de l’allipebre en l’última edició de la FITUR, ha distribuït material promocional en diferents espais com les oficines de turisme de la Diputació de València i està elaborant un pla específic de Turisme per a posar en valor estos espais.

Museu Etnològic de les barraques

Així mateix, la Diputació de València i el Museu Valencià d'Etnologia treballen colze a colze amb l'Ajuntament de Catarroja per fer realitat un ambiciós projecte en les barraques de l'Escola de Capatassos. Es tracta de reproduir amb fidelitat l'aspecte original d'estes típiques vivendes valencianes. D'esta manera es convertiran en un museu que mostrarà l'estil de vida i els costums dels habitants de la ribera de l'Albufera.

Els representants dels tres organismes s'han reunit per a concretar el projecte, que farà de Catarroja un referent de l'etnologia valenciana i que convertirà al Port en un dels espais més rics i interessants a l'hora de conéixer la cultura albuferenca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.