Catarroja reobri el Museu Antonia Mir amb una exposició col·lectiva de pintores

1101

El Museu Antonia Mir de Catarroja reobri amb una exposició amb motiu del Dia de la Dona. Les obres d’artistes consolidades i també de pintores emergents composen una exposició que recorre diverses perspectives de l’univers pictòric femení. “Podria haver-se fet en qualsevol dels principals museus de València”, puntualitza el comisari, Luis Benavent.

Amb ulls de dona és una mostra amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona, que alhora serveix per a reivindicar la presència de les dones en l’art, i també per marcar un nou punt de partida: el Museu Antonia Mir de Catarroja torna a obrir les portes amb la intenció de convertir-se en un contenidor cultural divers.

Exposicions temporals, projeccions, recitals, conferències i altres manifestacions artístiques tindran cabuda en el recinte que conté l’obra de la pintora catarrogina. “El MAM no sols serà el lloc ideal per a mostrar l’obra de la filla predilecta de Catarroja, sinó també un espai cultural viu”, manifesta Jesús Monzó, regidor de Cultura i alcalde de la localitat.

Una reforma necessària

Després d’una reforma necessària a causa de danys provocats per filtracions d’aigua i problemes estructurals en l’edifici, que feien perilllar les més de 250 obres de la pintora catarrogina, el museu compta ara amb nous quadres i materials bibliogràfics. El MAM també té un renovat equipament tècnic i audiovisual “amb l’objectiu de programar esdeveniments culturals que puguen impulsar este envejable espai”, afegeix Monzó.

En total s'han invertit més de 100.000 euros en les obres de reparació i una nova assegurança. S'ha reparat la coberta de l'edifici principal, s'han canviat portes i impermeabilitzat finestres i s'ha pintat tot el recinte.

Antonia Mir, un referent cultural

Antonia Mir va començar en 1949 els seus estudis de Pintura i des d’aleshores ha portat el nom de Catarroja per tot el món. L'obra de l'artista ha estat present en ciutats com Madrid, Venècia, Lisboa, París, Santiago de Xile, Nova York i Brussel·les.

En l'actualitat, la pintora és membre de la Real Acadèmia de Belles Arts Sant Carles de València i Medalla d'Honor de la Universitat de València per la seua trajectòria artística. A més, encapçala la Fundació Antonia Mir –dedicada a l'impuls de la cultura i el mecenatge– que patrocina el premi de pintura Milagros Mir, i compta a Catarroja amb el seu propi museu, amb més de 250 obres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.