Catarroja recupera dos gegants després de 20 anys

907

Catarroja recupera la tradició de treure Gegants a la procesó del Corpus. Després de 20 anys, enguany han tornat a recórrer els carrers de la població. Es tracta de dos personatges de 4 metres d’altura que representen un pescador i una perscadora de l’Albufera. En concret són Josep i Antonia.

Catarroja recupera dos gegants després de vint anys

Els dos gegants pertanyen al grup de danses la Xicalla que amb l’ajuda econòmica de l’Ajuntament ha pogut recuperar els personatges. En concret, s’han hagut de restaurar els rostres i les mans, la indumentària i l’estructura per a portar-los, ja que abans es duien amb rodes però ara són persones qui ho fan.

El consistori també compta amb altres dos gegants que seran restaurats perquè puguen acompanyar Josep i Antonia en diferents actes al carrer. Així mateix, també es pretén, una vegada estiguen els quatre restaurats, exhibir-los en dependències municipals perquè els veïns i veïnes de la población els puguen vore. De moment, s’espera que els dos cabuts de la Xicalla puguen tornar a eixir en les festes majors de Catarroja al mes de setembre.

En l’Arxiu Municipal de Catarroja hi ha constància que la processó del Corpus se celebra almenys des del segle XIX. En concret hi ha documents que fan referència als anys 1847 i 1848. Segons estos documents es pot deduir que ja podrien haver participat en la processó  els gegants i cabuts.

A banda dels gegants, el grup de danses la Xicalla també compta amb sis cabuts que representen les diferents races. A la processó els membres de la Xicalla van ballar les danses de la Moma, la Mangrana, el ball dels cabuts i les Betetes de Sueca. En total participaren 40 persones, entre les quals també hi havia membres dels grups de danses de l’Altar de Sant Vicent Màrtir de Russafa i el d’Almirante de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.