Catarroja obri un procés de participació ciutadana per a reformar l’avinguda de la Diputació

675

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Catarroja ha aprovat la licitació de la primera fase del projecte d’urbanització de l’avinguda de la Diputació, valorat en 750.000 euros. Es tracta del primer pas per a la reparació d’esta important artèria de la població, danyada estructuralment durant anys a causa dels problemes generats per les arrels dels arbres. El consistori no compta amb els mitjans materials i humans per a dur endavant una obra d’esta complexitat, amb la qual cosa és necessari licitar els treballs. L’empresa que finalment s’adjudique el projecte comptarà amb un termini de dos mesos per a presentar-lo.

avinguda-rambleta-diputacio-catarrojaLa solució als problemes de l’avinguda de la Diputació és una de les prioritats de l’equip de govern, ja que es tracta d’una entrada estratègica al poble per l’afluència de trànsit i la presència d’importants edificis com la universitat La Florida, el Teatre Auditori o el Museu Antonia Mir.

Pla de participació ciutadana

La licitació també inclou un pla de participació ciutadana perquè els veïns i veïnes puguen aportar les seues suggerències. És la primera vegada que s’obri un procés d’estes característiques a Catarroja a l’hora de realizar una obra d’esta magnitud. El pla aporta, entre altres aspectes, la constitució de grups de treball, participació estudiantil, grups motors i una comissió de seguiment. També la difusió de les propostes a través de diversos canals de comunicació tradicionals i digitals i d’informes setmanals de les activitats que es realitzen. En este cas, el termini per a presentar els projectes és d’un mes. El Pla de participació ciutadana, la redacció del projecte tècnic i la direcció d’obra s’adjudicaran per 72.600 euros.

Amb estes actuacions l’equip de govern inicia en poc més d’un any de legislatura els treballs per a a fer possible una de les reivindicacions dels veïns de la zona, que durant anys han patit diàriament els problemes en l’asfalt de l’avinguda.

Esta primera fase de 2016 es completarà amb una segona en 2017 per a acabar de resoldre definitivament els problemes de l’avinguda. La realització d’este projecte té una gran complexitat ja que les arrels dels arbres han deteriorat significativament l’asfalt i cal adoptar solucions estructurals perquè les reformes no siguen momentànies i la solució siga definitiva.

Segons el regidor d’Urbanisme, Martí Raga, “estem treballant per a solucionar definitivament el problema d’esta important avinguda que duu molts anys deteriorada”. “En poc més d’un any de govern hem afrontat les reformes que acabaran definitivament amb els problemes que els veïns i veïnes han patit durant tant de temps”, ha afegit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.