Catarroja elabora i posa en marxa el primer Pla d’Igualtat d’Oportunitats municipal

896

L’Ajuntament de Catarroja ha posat en marxa el primer Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre homes i dones, un document d’accions internes en el consistori per a corregir els possibles desequilibris en matèria de gènere.

ajuntament de CatarrojaL’any passat es van inciar les mesures per a  desenvolupar este pla, amb una fase de diagnòstic que analitzava la variable d’igualtat d'oportunitats entre les persones que treballen en l'Ajuntament de Catarroja.

Este estudi es va concretar en un pla d'acció composat per un conjunt d’iniciatives  amb l’objectiu de garantir la incorporació progressiva de la perspectiva i l'enfocament de gènere en l'entitat.

Ara, este document pretén eliminar diferències entre dones i homes evidenciats a través dels resultats obtinguts en la fase de diagnòstic i incorporar mesures per aconseguir la igualtat real entre sexes, amb un treball més centrat en la qualitat que en la quantitat de les actuacions.

Esta estrategia es va comunicar a tota la plantilla en una fase inicial, amb la voluntat d'informar de totes les decisions que s'adopten, projectant entre els treballadors i treballadores una imatge d'entitat compromesa amb la igualtat. La taula de negociació sindical va aprovar per unanimitat de tots els seus membres el pla d'igualtat.

A més, l’Ajuntament també ampliarà el diagnòstic i les accions del Pla d'Igualtat, en este cas, centrant-se en la població de Catarroja. A totes estes accions cal afegir la  contractació d'una agent d'igualtat, amb la finalitat de promoure i integrar la igualtat en les polítiques municipals i oferir assessorament especialitzat a dones.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.