Catarroja donarà 2.624 euros a l'Herència Carmen Herrero Penella per reformar 5 vivendes socials

2890

L’empresa de recollida tèxtil Texlimca, que compta amb deu contenidors de roba a Catarroja, ha realitzat una donació de 2.624 euros a l'Herència a favor dels pobres ancians Carmen Herrero Penella. Gràcies al conveni signat entre l’empresa i l’Ajuntament de Catarroja, anualment es donen part dels beneficis a causes socials del municipi.

Catarroja rep 2.624 € per a la reforma de vivendes socialsAl llarg del 2017 s’han dipositat a estos contenidors un total de 32.794 quilos de roba. Cal dir que el municipi també compta amb cinc contenidors més de Cáritas, que en 2017 han arreplegat 27.225 quilos més. Així, el municipi ha aconseguit reciclar i reutilitzar, en total, vora 60.000 quilos de roba.

L’Herència Carmen Herrero Penella, beneficiària de la donació dels més de 2.500 €, compta en l’actualitat amb cinc vivendes socials en procés de reforma. Estos habitatges, situats al carrer Pintor Sorolla –cantó amb el carrer de les Casetes d’Isidoro–, es posaran a disposició de persones majors desemparades, així com de famílies en risc d’exclusió, gràcies a l’acord existent entre el patronat de la Fundació i l’Ajuntament de Catarroja.

Aposta per la sostenibilitat

La recollida de roba i calçat és un servei sense cost per al municipi que, a banda de disminuir les despeses municipals de gestió de residus, presenta nombrosos avantatges mediambientals i contribueix a reduir la petjada del CO2. A més, es produeix un retorn social en l’àmbit local amb l’aportació que Texlimca realitza anualment a la Fundació “Carmen Herrero Penella”.

Per altra banda, l’empresa de recollida selectiva també ha proposat a l’Ajuntament la realització d’activitats escolars de conscienciació mediambiental, per a xiquetes i xiquets d’entre 5 i 8 anys, on mostrar la importància de reduir, reciclar i reutilitzar la roba i el calçat.

L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, ha agraït al veïnat del municipi el seu compromís amb la reutilització i el reciclatge tèxtil i ha recordat que és important la contribució de totes i tots per a reduir l’impacte mediambiental dels residus. Monzó ha destacat que, a més, els beneficis “repercuteixen en causes socials de Catarroja i, en este cas, serviran per a la reforma d’habitatges socials per a persones majors i en risc d’exclusió”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.