Catarroja crea el Consell Econòmic Local per assessorar al Govern municipal en comerç, industria i hostaleria

632

El nou Consell Econòmic Local de Catarroja es va reunir ahir per primera vegada al saló de plens de l’Ajuntament de Catarroja. L’organisme, promogut per la Regidoria d’Impuls Econòmic, té la finalitat d’assessorar al consistori en tot allò referent a l’economia local. Servirà per canalitzar la participació dels col·lectius i associacions vinculades al comerç, la indústria, l’hostaleria o l’artesania en les decisions municipals i en la promoció econòmica de la localitat.

Ahir es van reunir els seus membres, entre els quals hi ha representants de AECA (Associació d’Empresaris del Polígon de Catarroja); ACYPE (Associació de Comerciants i petits empresaris); ASMERCAT (Associació de Venedors del Mercat Municipal); AUSUCOVA (Associació de supermercats de la Comunitat Valenciana); UCCV (Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana) i les diverses formacions polítiques que integren el Consistori. Els participants no rebran cap retribució econòmica.

Les funcions del Consell

El Consell es reunirà amb una periodicitat semestral i servirà de punt de debat entre els i les representants del sector econòmic local i les institucions públiques. Serà escoltat a l’hora de posar en marxa els projectes municipals del sector per a “canalitzar la participació de les associacions” i “crear una infraestructura econòmica competitiva en la localitat”, tal i com recullen les seues bases. També podrà emetre informes i propostes a l’Ajuntament.

L’organisme no tindrà pressupost individualitzat, però disposarà de “tots els mitjans que l’Ajuntament de Catarroja li puga facilitar”. Així mateix, el Consell “podrà acordar la constitució de comissions o grups de treball per a l’estudi i desenvolupament de temes concrets d’interés en matèries pròpies de la seua competència”.

Planificació econòmica

En la primera reunió, els seus components han abordat la planificació del segon semestre de totes les activitats de la regidoria d'Impuls Econòmic, així com l'organització de la tercera Setmana de l'Economia Local a l'octubre. Enguany este fòrum econòmic comarcal versarà sobre l'economia social. Els membres del Consell contrastaran propostes durant el mes de setembre.

També s’ha ratificat pel Consell que els comerços locals no òbriguen el dia de la festivitat local de Sant Miquel, ja que les associacions creuen que és una jornada de germanor que s'ha de respectar i donar suport a les activitats festives programades pel Consistori.

També s’ha anunciat el llançament d'una campanya dirigida als comerços de la localitat per implantar un sistema d'accessibilitat cognitiva que començarà al Mercat Municipal, i que se suma a la campanya de Comerços compromesos contra la violència de gènere.

La regidora d’Impuls Econòmic i primera tinent d’alcalde, Lorena Silvent, ha destacat que s'inicia “una nova etapa de diàleg i participació, que possibilita el treball conjunt de tots els agents econòmics de la localitat”, amb “una visió amplia i contant també amb el punt de vista dels consumidors i consumidores”. “Amb el diàleg generat durant esta última etapa, esperem poder abastar la problemàtica actual i marcar els reptes futurs”, ha afegit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.