Catarroja comunica a la RFEF el tancament del Mundial 82 pel risc per als usuaris de l'estadi

619

L'Ajuntament de Catarroja  s’ha vist obligat a requerir a la Federació Espanyola de Futbol a que tanque el camp Mundial 82 pels danys que pateixen les instal.lacions i pel risc que suposa per al públic i els usuaris.

Catarroja. Estadio Mundial 82. fachada

Això ho determina l’auditoria que el consistori ha encarregat per a conéixer quin era l’estat de conservació del camp a l’hora de recuperar les instal.lacions, cedides des de 1984 a la Federació Espanyola de Futbol (amb ús preferent per part del Catarroja CF), i que encara no s’han tornat a l’Ajuntament.

Els resultats de l’auditoria, que s’han entregat hui al consistori, recomanen el tancament immediat de les instal.lacions pels danys estructurals i el risc que suposa per a les persones, amb la qual cosa l’Ajuntament ha comunicat a la Federació Espanyola de Futbol i al Catarroja CF que han de tancar el camp immediatament fins que se subsanen les deficiències detectades.

L’Ajuntament va cedir la superfície municipal el 28 de juny de 1984 a la Federació Espanyola de Futbol per a la construcció i explotació del camp durant 30 anys, amb la qual cosa, les instal.lacions s’havien d’haver tornat al consistori en perfecte estat de conservació el 27 de juny de 2014.

Des de juliol de 2015, el nou equip de govern ha enviat tres requeriments a la Federació perquè certificara l’estat de conservació del camp i el retornara a l’Ajuntament en bones condicions. Cap dels tres requeriments ha tingut contestació. És per això que el consistori va encarregar una auditoria per a conéixer quina era la situació de les instal.lacions. Una auditoria que ha posat damunt la taula que la Federació no ha realitzat el manteniment adequat durant tot este temps i que ha deixat que les instal.lacions es deterioren fins al punt d’haver-lo de clausurar.

L'auditoria detecta deficiències valorades en més de 160.000 euros

El consistori exigeix a la Federació que realitze les reparacions corresponents perquè les instal.lacions puguen tornar a obrir-se i es puga fer ús de nou del camp. Segons l’auditoria s’han detectat deficiències valorades en més de 160.000 euros que haurà de invertir la Federació en reparacions per a entregar el camp a l’Ajuntament en les condicions adequades de conservació.

El consistori està obert a la col.laboració per a facilitar la solució al problema, però també recorda que si és necessari utilitzarà els mitjans legals que té a la seua disposició en matèria d’Administracions Públiques perquè les instal.lacions puguen tornar a utilizar-se sense cap risc per als usuaris.

En este sentit, el consistori, abans de conéixer els resultats de l’auditoria. ja havia previst una partida de 50.000 euros en inversions al camp, que ha d’aprovar-se en el ple extarordinari de dijous, quantitat que es complementarà amb altres inversions més per tal que les instal.lacions tornen a obrir-se quan el camp retorne a l’Ajuntament.

Així mateix, tant el regidor d’Esports, Alejandro García, com l’alcalde, Jesús Monzó, s’han reunit amb El Catarroja C.F  per a trobar una solució, reubicar-los i garantir que puguen acabar la temporada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.